E-kirja

Lue tai kuuntele

Lauri Timonen - Jean Seberg maksuttomasti

Elokuvamaailman näennäinen viattomuus koki kolauksen syyskuussa 1979, kun Pariisin syrjäkadulle pysäköidystä Renaultista löydettiin mädäntynyt ruumis. Kyseessä oli näyttelijätär Jean Seberg, jonka kohtalo - murha vai itsemurha? - on edelleen mysteeri.

Seberg (1938-1979) vaihtoi Iowan maissipellot modernin Euroopan glamouriin ja dekadenssiin. Hän oli Ranskan uuden aallon, muodin ja sukupolvensa idealismin ikoni ja samalla yksi sen traagisimmista uhreista. Pariisin juhlituimman amerikkalaistytön nopeasti laskuun kääntyneen uran myöhempiä vaiheita varjostivat FBI:n vainokampanjat ja median salaliitot, tökeröt aviomiehet, kohua herättäneet seksisuhteet Mustiin panttereihin, päihteet ja mielenterveyden horjuminen.

Nykyajan tyyli-ikoninakin tunnetun Sebergin lyhyeksi jäänyt elämä muodostuu eräänlaiseksi kuolemantanssiksi ja aavekertomukseksi.

Lauri Timonen on elokuviin keskittynyt tietokirjailija, ohjaaja ja Filmihullu-lehden päätoimittaja. Hän työskentelee myös Sodankylän elokuvajuhlien festivaalikatalogin päätoimittajana ja kuuluu elokuvakerho Arkadinin perustajajäseniin.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Lauri Timonen

Julkaistu

2018-10-08

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

174 sivua

Tietoa kirjasta Jean Seberg

Lue heti vauhdikas elamakerrat Jean Seberg, minkä kera koet verrattomia tuntemuksia. Lauri Timonen toimii kirjan kirjoittajana. Kyseinen elamakerrat pitää sisällään 174 sivua, joiden avulla iloita moni hetkinen. E-kirjan vierellä tarjolla on lisäksi äänikirja, minkä avulla vietät vähintään 0:00:00 tuntia. Äänikirjaa kykenee kuunnella aivan siellä missä milloinkin kuljet eli se luo matkastasi mielenkiintoisemman. Äänikirjan mukavana kertojana toimii tuntematon. Tämän teoksen julkaisi Art House 2018-10-08. E- ja äänikirjat tarjoavat kiehtovan vaihtoehdon iloita kiinnostavista kirjoista matkustaessa ja kotona. Tämä kaikki toimii mutkattomasti, mikäli ainoastaan omistat puhelimen. Äänikirjasovellukset pyörivät tavallisesti 10-20e maksulla, millä pääset kuuntelemaan äärettömästi monia äänikirjoja sekä lukemaan kiinnostavia e-kirjoja. Parasta vierailijalle on että, lähes kaikki sovellukset tarjoilevat maksutonta kokeilujaksoa ja näin kykenet vapaasti testata kahden viikon ajan äänikirjoja ja selvittää onko ohjelma justiinsa sinulle kelp.