E-kirja

Lue tai kuuntele

Panu Rajala - Kansallisrunoilija maksuttomasti

Panu Rajala kertoo kirjallisuutemme merkittävimmän kulttihenkilön Johan Ludvig Runebergin (1804-1877) tarinan.

Runeberg toimi kotiopettajana Saarijärvellä ja Ruovedellä ja tutustui suomalaiseen kansaan. Hän rakastui pariin maalaisneitoseen, meni kihloihinkin, mutta nai sitten järkiperäisesti pikkuserkkunsa Fredrika Tengströmin. Hän muutti syksyllä 1828 yliopiston mukana Helsinkiin valmistuakseen akateemiselle uralle ja elätti kasvavaa perhettään opettajana ja lehtimiehenä.

Runouden kannalta Runebergia kohtasi onnellinen haaksirikko: hänen tieteellinen uransa karahti kiville Helsingissä ja hänen oli vetäydyttävä latinan opettajaksi Porvooseen. Siellä hänen runosuonensa toden teolla puhkesi. Runebergia innoittivat edelleen hänen toistuvat rakastumisensa. Puoliso Fredrika pysyi hänen tukenaan ja loi itsekin uran kirjailijana.

Runeberg pystytti teoksillaan ihannekuvan Suomen kansasta ja nosti antiikista periytyvän runokielen meillä uudelle tasolle. Vänrikki Stoolin tarinoillaan hän iski kansan mieliin sankarihahmot, joita on siteerattu näihin päiviin saakka. Maamme-laulu sinetöi hänen asemansa isänmaan ja luonnontunteen runoilijana.
Runebergin ihailu saavutti jo hänen elinaikanaan ja varsinkin kuolemansa jälkeen palvonnan mittasuhteet. Mutta tunteeko kansa oman kansallisrunoilijansa ihmisenä? Panu Rajala ravistelee patsaan eloon ja sytyttää Johan Ludvigin intohimot uusiin liekkeihin.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Panu Rajala

Julkaistu

2020-04-02

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

270 sivua

Tietoa kirjasta Kansallisrunoilija

Kansallisrunoilija on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Teoksen kirjoittajana on ollut Panu Rajala. Lukemista löytyy 270 sivua, joiden mukana voit saada mahtavia oivaluksia. Digitaalisen kirjan lisäksi käytettävänä on mahtava äänikirja, jonka kera vietät vähintään 0:00:00 tuntia. Tämä kirja ei hillitse lukijaansa nautiskelemaan kirjasta vain silloin kun pystyt lukemaan, päinvastoin pystyt nautiskella kirjasta silloin kun haluat vaika autolla ajaessa. NAME äänikirjan kertoja on tuntematon. Teos on julkaistu 2020-04-02 ja kirjan julkaisijana on Minerva. Ääni – sekä myös e-kirja onkin helppo tapa lukea tai kuunnella kirjaa juuri siellä missä milloinkaan menetkään. Jos sinulla on omistamasi kännykkäsi mukana, niin sinulla on mukanasi satoja erilaisia kirjoja. Se kaikki onnistuu tilittämäll 10 - 20e kk-maksun, joka mahdollistaa sinua lukemaan mittaamattoman lukumäärän kirjoja missä liikut. Paras asiakkaalle on että, melkein kaikki palvelut tarjoilevat ilmaista ilmaisjaksoa ja tällä tavalla saat vapaasti kokeilla kahden viikon ajan äänikirjoja sekä kokeilla onko sovellus juuri sinulle sopiva.