E-kirja

Lue tai kuuntele

Peter Conradi, Mark Logue - Kuninkaan puhe maksuttomasti

Lähikuva kuningas Yrjö VI:sta ja hänen sympaattisesta puheopettajastaan Lionel Loguesta sekä yhteisestä ponnistuksesta, josta kasvoi elämänmittainen ystävyys.

Australialainen Lionel Logue muutti perheineen Englantiin 1924 ja asettui Lontooseen, jonne Lionel, itseoppinut puheterapeutti, avasi praktiikkansa. Lokakuussa 1926 hän saa vastaanotolleen kuninkaallisen potilaan, prinssi Albertin, Yorkin herttuan, joka on kärsinyt kiusallisesta änkytyksestä jo lapsuudestaan saakka. Hän on ujo, epävarma ja jää ankaran ja etäisen isänsä kuningas Yrjö V:n varjoon, samoin veljensä, sulavakäytöksisen kruununperijän Walesin prinssi Edvardin. Asema kuninkaallisen perheen jäsenenä tuo kuitenkin mukanaan yhä enemmän velvollisuuksia ja julkisia esiintymisiä. Wembleyn areenalla 1925 pidetty puhe oli silkkaa kärsimystä sekä prinssille että kuulijoille. Puheopettajia ja erilaisia menetelmiä kokeiltiin, mutta vasta ulospäin suuntautuneen Loguen persoonallisilla menetelmillä epävarma prinssi Albert lopulta selättää ongelmansa.

Kun kuningas Yrjö V kuolee tammikuussa 1936 ja kruunun perinyt Edvard luopuu skandaalimaisesti vallasta rakastamansa Wallis Simpsonin vuoksi, on prinssi Albertin noustava valtaistuimelle ja koottava kansansa kriisin keskellä. Hänestä kasvaa merkittävä kuningas, Yrjö VI, joka puolisonsa kuningatar Elisabetin ja tyttäriensä Elisabetin ja Margaretin tukemana valaa puheillaan ja esimerkillään uskoa kansaansa toisen maailmansodan koettelemuksissa. Kaksi miestä, kaksi perhettä ja elämäntarinat, jotka kietoutuvat yhteen, kun molempien päämääränä on palvella maataan.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Peter Conradi, Mark Logue

Julkaistu

2011-11-30

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

183 sivua

Tietoa kirjasta Kuninkaan puhe

Mielenkiintoinen Kuninkaan puhe on loistava elamakerrat, mitä luettaessa aika karkkoaa kerrassaan. Tämän upean kirjan on laatinut Peter Conradi, Mark Logue. Tämä elamakerrat pitää sisällään 183 sivua, joiden rinnalla nauttia useampi tovi. Luettavan kirjan ohella käsillä on myös äänikirja, minkä kera vietät normaalilla nopeudella 0:00:00 tuntia. Äänikirja onkin erinoimainen tapa kuunnella kirjaa ollessasi esimerkiksi junassa, autossa tai esimerkiksi kävelyllä. Kirjan miellyttävänä lukijana toimii tuntematon. Teoksen on julkaissut Otava 2011-11-30. Aloita nyt äänikirjoihin sekä e-kirjoihin perehtyminen niin pääset nautiskelemaan kirjoista todella tuoreella tavalla. Äänikirjat sekä elektroniset kirjat reissaavat näppärästi mukanasi älypuhelimessasi. Äänikirjasovellukset pyörivät 10-15€ maksulla, jolla kykenee kuuntelemaan rajatomasti erilaisia äänikirjoja ja lukemaan kiinnostavia digitaalisia kirjoja. Kun epäilet käyttäisitkö sinä ohjelmaa, niin testaa sitä 2 viikon ajan.