E-kirja

Lue tai kuuntele

Erkki Tuomioja - Luulin olevani aika piruileva maksuttomasti

Lähikuvia ja omaperäisiä näkemyksiä politiikasta meillä ja maailmalla

Erkki Tuomiojan päiväkirja jatkuu tiheänä: demarien terävin toisinajattelija kuvaa ja analysoi lamasta hitaasti toipuvaa Suomea – EU:ta, EMU:a tai Venäjää ohittamatta.

Kevään 1995 vaaleissa demarit voittavat ja ottavat hallitusvastuun. Tuomiojasta ei tule ministeriä, mutta hän pysyy vallan ytimessä. Eduskunnassa hän johtaa EU-asioissa keskeistä suurta valiokuntaa ja nousee 1996 Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi – "hallituksen kurikomppanian päälliköksi", kuten hän ironisoi.Demareissa muhii ärhäkkä kapina hallituksen leikkauksia vastaan. Tuomioja istuu hankalasti kahdella tuolilla: usein hän itse kyseenalaistaa lipposlaiset pakkosäästöt samalla kun torjuu eduskuntaryhmänsä repeilyjä.Euroopan unioni, erityisesti kaavailtu EMU-rahaliitto, työllistää ja epäilyttää Tuomiojaa. Kaiken aikaa hän ylläpitää tiiviitä yhteyksiä Euroopan poliittiselle huipulle.Teoksen on toimittanut valtiot. tri Veli-Pekka Leppänen. Hän on myös täydentänyt teosta tiivistelmillä kunkin vuoden päätapahtumista.

Erkki Tuomioja on valtiotieteen tohtori ja poliittisen historian dosentti. Kansanedustajana hän on ollut vuosina 1970–1979 ja uudelleen vuodesta 1991 alkaen. Helsingin kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtajana hän oli 1979–1991. Hän on toiminut lukuisissa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä tehtävissä, kirjoittanut useita ulkopolitiikkaa ja poliittista historiaa käsitteleviä teoksia ja on vuonna 2015 perustetun Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja. Suomen ulkoministerinä hän on toiminut vuosina 2000–2007 ja 2011–2015.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Erkki Tuomioja

Julkaistu

2016-09-28

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

627 sivua

Tietoa kirjasta Luulin olevani aika piruileva

Kuuntele heti lumoava elamakerrat Luulin olevani aika piruileva, minkä kanssa tunnet suurenmoisia elämyksiä. Teoksen tekijänä on ollut Erkki Tuomioja. Tämä GENRE on sivumäärältään 627 sivua, eli lukuiloa piisaa lukuisaksi myöhäisillaksi. E-kirjan kanssa kuunneltavissa on monikäyttöinen äänikirja, minkä kera vietät jopa 0:00:00 tuntia. Äänikirja ei estä nautiskelemaan kirjasta ainoastaan siihen aikaan kun kykenet lukemaan, sitä vastoin voit iloita kirjasta silloin kun mielit muun muassa bussissa. Tätä äänikirjaa lukee tuntematon. Kyseisen teoksen julkaisi Tammi 2016-09-28. Ääni – ja e-kirja on mieleinen keinolukea tai kuunnella kirjaa justiinsa siellä jossa milloinkaan kuljet. Tarviit vaan kännykän niin mukanasi on mittaamattomasti kirjoja. Suorittamalla noin 15€ kuukausimaksun vapautat näin oven kirjojen maailmaan, jossa ei toden totta lopu kirjat kesken omana elämässäsi. Kun et ole varma onko tämän vertainen palvelu oikea sinulle, niin pystyt yrittää tahtomaasi palvelua ilmaiseksi 2 viikon ajan.