E-kirja

Lue tai kuuntele

Pirjo Mellanen - Matkustin Albaniaan maksuttomasti

Uusi matkakirja kertoo nyky-Albaniasta suomalaisin silmin

Pirjo ja Kari Mellanen ovat jo usean vuoden ajan viettäneet puolet vuodesta Sarandassa Etelä-Albaniassa. He ovat ostaneet kerrostalohuoneiston, rekisteröineet auton Albaniaan, ottaneet vuoristokoiran hoidettavakseen, opiskelleet kieltä ja tutustuneet kaupungissa asuviin ulkomaalaisiin ja paikallisiin ihmisiin. Pirjo Mellasen uusi kirja Matkustin Albaniaan tarjoaa ainutlaatuisen näköalan nykypäivän elämään maassa, joka oli 1990-luvun alkuun asti suljettu ulkomaalaisilta. Kirjassa tehdään automatkoja ja retkiä pikkukyliin, eletään tavallista arkea ja ratkotaan käytännön ongelmia. Mellasten kokemuksista on hauska lukea, ja varsinkin asunnon ostamista suunnittelevalle kirjasta on valtavasti hyötyä. Kirjoittaja kuvaa albanialaista elämänmenoa rehellisesti ja suorasukaisesti. Hän esimerkiksi järkyttyy eläinten julmasta kohtelusta ja pelkää matkustamista vuoristoteillä huonokuntoisilla autoilla. Kirjan lopussa lukija voi pohtia yhdessä kirjoittajan kanssa, "voisinko asua täällä aina".

Vaakakupissa painavat yhtäältä ihanteellinen ilmasto, karuudessaan vaikuttava luonto, edulliset hinnat ja albaanien lämmin ja avulias suhtautuminen vieraisiin; toisaalta yhteiskunnan kehittymättömyys ja byrokraattisuus, piittaamattomuus ympäristöstä ja liikenneturvallisuudesta, suomalaisen kärsivällisyyttä koetteleva hitaus... Kirjan lukemista helpottaa kartta ja pieni sanasto. Kirjan kansissa ja sisäkansissa on yli 30 värikuvaa ja sisäsivuilla 50 mustavalkoista kuvaa, jotka liittyvät tarinoihin.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Pirjo Mellanen

Julkaistu

2020-03-09

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

89 sivua

Tietoa kirjasta Matkustin Albaniaan

Kutkuttava Matkustin Albaniaan on upea elamakerrat, jota luettaessa kellonaika häviää täysin. Teoksen kirjoittajana on ollut Pirjo Mellanen. Tämä elamakerrat pitää sisällään 89 sivua, minkä kanssa iloita jopa moni tovi. Luettavan kirjan lisänä tarjottavana on myös äänikirja, jonka kera vietät 0:00:00 tuntia. Äänikirja onkin hyödyllinen käytäntö nauttia kirjaa ollessasi esimerkiksi junassa, lentokoneessa tai vaikka juoksemassa. Tämän äänikirjan lukijana on tuntematon. Tämän kirjan julkaisi Reuna Kustantamo ja kirjakauppa 2020-03-09. Pane alulle saman tien äänikirjoihin sekä e-kirjoihin totutteleminen niin pystyt iloitsemaan kirjoista hyvin uudenaikaisella keinolla. Tämä koko homma onnistuu helposti, jos ainoastaan omistat puhelimen. Tämä kaikki onnistuu maksamalla 10 - 15euron kuukausimaksun, joka mahdollistaa sinua kuuntelemaan mittaamattoman lukumäärän kirjoja missä ikänään liikut. Kun epäröit käyttäisitkö sinä kyseistä sovellusta, niin testaa sitä samantien 2 viikon ajan.