E-kirja

Lue tai kuuntele

Pauliina Salminen - Miehittäjän morsiamet maksuttomasti

Koskenpääläinen Väinö istui pirttinsä pöydän ääressä kirjoittamassa kirjettä. Vielä muutamaa kuukautta aiemmin Väinö oli ollut miehittämässä Itä-Karjalaa. Sotaan lähtiessään Väinö ei ollut arvannut, että kaikesta hävityksestä voisi versoa uusi elämä, mutta sitten hän tapasi aunuslaisen Annan.

Väinön kirjeet herättivät Annassa ristiriitaisia tunteita. Annan mies oli otettu puna-armeijaan vain muutamia kuukausia aiemmin, mutta nyt hänen vatsassaan kasvoi suomalaissotilaan lapsi. Miten tästä eteenpäin?

Suomalaiset miehittivät Itä-Karjalan syksyllä 1941 ja valmistelivat aluetta osaksi Suomea. Sotilaat tutustuivat alueelle jääneisiin naisiin, ihastuivat ja rakastuivat. Moni sota-ajan ihastus johti seurustelusuhteeseen, ja suomalaisten aviottomia jälkeläisiä syntyi yli 400. Miehitysalueella oli myös hyväksikäyttöä, raiskauksia sekä sukupuolitauteja, ja sotilaat painostivat naisia abortteihin.

Syksyllä 1944 suomalaiset joutuivat perääntymään. Itä-Karjalaan jäi joukko äitejä ja lapsia, jotka kaipasivat armeijansa mukana vetäytyneitä suomalaissotilaita. Sodan jälkeen sadat suomalaiset veteraanit pysyivät vaiti rakkauksistaan ja salatuista lapsistaan. Saksalaissotilaiden aviottomista lapsista Lapissa on kirjoitettu paljon, mutta vähemmän huomiota ovat saaneet suomalaissotilaiden ja miehitetyn Itä-Karjalan naisten väliset suhteet.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Pauliina Salminen

Julkaistu

2013-04-15

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

134 sivua

Tietoa kirjasta Miehittäjän morsiamet

Miehittäjän morsiamet on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Teoksen on kirjoittanut Pauliina Salminen. Kyseisestä kirjasta löytyy 134 sivua, joiden seassa onnistut viettää ainutkertaisia elämyksiä. Luettavan kirjan lisäksi tarjottavana on äänikirja, minkä kera vietät 0:00:00 tuntia. Äänikirjaa saattaa kuunnella täsmälleen siellä missä menet joten se saa matkastasi kiintoisamman. Äänikirjan lukee tuntematon. Kirja on alunperin julkaistu 2013-04-15 julkaisijan Atena toimesta. Käynnistä oitis äänikirjoihin tai digitaalisiin kirjoihin totutteleminen jolloin kyet iloitsemaan kirjoista tuoreella keinolla. Silloin kun sinulla on ikioma puhelimesi seurassasi, niin sinulla on myös mukanasi tuhansia erilaisia kirjoja. Se onnistuu maksamalla 10 - 20€ kuukausimaksun, joka mahdollistaa sinua kuuntelemaan lukemattoman määrän kirjoja missä milloinkaan liikutkaan. Äänikirjojen testaaminen on lisäksi erittäin mutkatonta, koska kykenet esteettömästi kokeilla palveua ilmaiseksi 2 viikon ajan.