Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Eddy de Wind - Pääteasema Auschwitz maksuttomasti

"Tiedämme, että meidän varallemme on vain yksi loppu, on vain yksi vapautus tästä piikkilankahelvetistä: kuolema.” –Eddy de Wind

Ainutkertainen dokumentti keskitysleirin järkyttävästä arjesta; tositarina rakkaudesta, joka toi valoa maailman pimeimpään loukkoon.

Hollantilaisen lääkärin Eddy de Windin keskitysleiripäiväkirja on tiettävästi ainoa Auschwitzin sisällä kirjoitettu kirja.

Vuonna 1943 de Wind ja hänen vaimonsa Friedel kuskattiin Auschwitziin. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä molemmat selvisivät hengissä kuukaudesta toiseen. Sodan loppuvaiheessa, neuvostojoukkojen jo lähestyessä Auschwitzia, de Wind ryhtyi pitämään peitenimellä salaista päiväkirjaa. Syntyi ainutlaatuinen dokumentti helvetistä, jonka pimeyteen Eddyn ja Friedelin välinen rakkaus toi valoa.

Eddy de Wind (1916–1987) oli hollanninjuutalainen lääkäri ja psykoterapeutti. Hän kehitti toisen maailmansodan jälkeen käsitteen ”keskitysleirisyndrooma” ja teki uranuurtavaa työtä traumaperäisen stressihäirion hoidossa. Hänen keskitysleiripäiväkirjansa julkaistaan nyt, leirin vapauttamisen 75-vuotispäivänä, ensi kertaa suomeksi.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Eddy de Wind

Julkaistu

2020-01-24

Lukija

Antti Virmavirta

Äänikirjan pituus

491 min

E-kirjan pituus

173 sivua

Tietoa kirjasta Pääteasema Auschwitz

Lumoava Pääteasema Auschwitz on tyylikäs elamakerrat, jota kuunneltaessa kellonaika karkkoaa täydellisesti. Eddy de Wind toimii kirjan kirjoittajana. Pääteasema Auschwitz on pituudeltaan 173 sivua, elikä kelvollinen pituus luettavaksi. Sinun ei ole silti pakko rajoittua vain luettavaan versioon, valittavana on myös 8:11:55 h pituinen äänikirja. Tämä kirja ei pidättele sinua nautiskelemaan kirjasta vain siihen aikaan kun pystyt lukemaan, päinvastoin saatat nyt nautiskella kirjasta missä haluat kuten vaikka lenkillä. Tämän kirjan lukee Antti Virmavirta. Teos on julkaistu 2020-01-24 ja kirjan julkaisijana toimii WSOY. Tutustumalla ääni- sekä e-kirjoihin avaat tykkänään uuden oven kirjojen tykö. Äänikirjat kuten myös digitaaliset kirjat reissaavat kätevästi mukanasi kännykässäsi. Mikäli mielit mennä todella äänikirjojen maailmaan, niin sinun alkaa ainoastaan maksaa kiinteä kk-maksu 10 - 20e niin käytössäsi on mahtava valikoima omalaatuisia äänikirjoja. Kun vielä epäilet käyttäisitkö sinä tätä palvelua, niin kokeile sitä välittömästä 2 viikon ajan.