E-kirja

Lue tai kuuntele

Raija Ylönen-Peltonen - Vain sodassa kuollut mies maksuttomasti

Talvisodan aikana lähes tuhat suomalaissotilasta jäi sotavangiksi. Vain sodassa kuollut mies kertoo yhden heistä tarinan.

Reinon sota ei mennyt kuten sankaritarinoissa. Oli käsky lähteä, oli mielikuvia paremmasta. Oli peruuttamattomia tekoja ja vihollisen vankileiri - ja mahdollisuus selvitä. Mitä hänelle tapahtui?

Reino jäi puna-armeijan sotavangiksi, ja hänet lähetettiin vakoojana takaisin Suomeen. Suomessa Reino vangittiin uudestaan, ja virallisen version mukaan hän kuoli Mikkelin pommituksessa tammikuussa 1940. Huhujen mukaan Reino teloitettiin. Hänen kuolemallaan ei ole päivämäärää eikä kuolintodistuksessa allekirjoitusta. Hän ei ole sankarivainaja eikä virallisesti sotavankikaan.

Kansallisarkiston ylitarkastajana työskentelevä Ylönen-Peltonen on erikoistunut sota-ajan aineistoihin. Hänen teoksensa pureutuu talvisodan pimeään puoleen ja puhumattomuuden perintöön, kohtaloihin, jotka on häivytetty sodan sankaritarinoista. Teos antaa äänen omaisten loppumattomalle odotukselle tilanteissa, joissa tietoa ei ollut tai sitä ei saanut kertoa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Raija Ylönen-Peltonen

Julkaistu

2020-08-04

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

161 sivua

Tietoa kirjasta Vain sodassa kuollut mies

Vain sodassa kuollut mies on häkellyttävä sekä mielenkiintoinen elamakerrat, mikä ei ehdottomasti jätä kuuntelijaansa vaisuksi. Tämän mahtavan teoksen on laatinut Raija Ylönen-Peltonen. Vain sodassa kuollut mies on pituudeltaan 161 sivua, siis erittäin kelvollinen pituus läpi käytäväksi. Tämän lisäksi digitaalisesta kirjasta onnistuu myös kuunneltava versio, jonka kesto on 0:00:00 tuntia. Äänikirjaa voi kuunnella aivan siellä missä milloinkin liikut joten se saa matkasta kiinnostavamman. Kirjan on lukenut tuntematon. Äänikirja on julkaistu 2020-08-04 ja teoksen julkaisijana toimii Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Totuttelemalla ääni- sekä e-kirjoihin avaat sinulle aivan tuoreen oven kirjojen luokse. Kunhan sinulla on oma älypuhelimesi seurassasi, niin sinulla on mukanasi lukemattomia erilaisia kirjoja. Se onnistuu maksamalla 10 - 15e kuukausittaisen maksun, joka oikeuttaa sinua kuuntelemaan rajattoman lukumäärän kirjoja missä koskaan menetkään. Monet palveluista tarjoilee myöskin veloituksettoman ilmaisjakson, tällä tavoin kykenet rajattomasti tutkia palvelua ilman euroakaan*.