Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Kirmo Wartiovaara, Kimmo Wartiovaara - Miksi minä? maksuttomasti

Miksi sairastuin? Olisinko voinut tehdä jotain toisin, jotta en olisi sairastunut? Onko kyse vain huonosta onnesta? Miten solut muuttuvat normaaleista soluista vähitellen syöpäsoluiksi? Voiko luotettava tieto auttaa suhtautumaan syöpään eri tavalla? Mitä perinnöllisyyslääkärin vastaanotolla jutellaan?

Syöpä on yleinen ja pelottava sairaus ja siihen sairastuneet haluavat usein tietää syyn sairastumiselleen. Potilaat saattavat tuntea syyllisyyttä elintavoistaan ja miettiä, mitä olisivat voineet tehdä toisin. Epäolennaisten riskitekijöiden ja tuntemattomien asioiden, esimerkiksi kännykkäsäteilyn, vaikutus sairauden syntyyn voi vaivata mieltä ja saada suuren merkityksen. Syövän biologiasta tiedetään kuitenkin paljon ja DNA-virheiden merkitys syövän synnyssä on kiistaton. Suuri osa DNA-virheistä tapahtuu sattumalta, joten usein on myös kyse huonosta onnesta. Tosin altistavia tekijöitä tunnetaan ja mm. suvuittain esiintyvää syöpäriskin periytymistä voidaan tarvittaessa tutkia.

Kirjan tarkoitus on kuvata ja selittää syövän synty biologisena prosessina niin, että solujen käyttäytymisen muutos normaalisolusta vähitellen syöpäsoluksi tulee helpommin ymmärrettäväksi ja potilaan sairaus saa syyn. Tavoitteena on havainnollistaa erityisesti yleisimpiin syöpiin sairastumisen riskiä ja samalla tuoda rationaalinen ja tieteellinen näkökulma pelottavaksi koettuun sairauteen. Asiallinen, rauhallisesti kerrottu ja potilaan tasolla annettava tieto auttaa sairauden ymmärtämisessä ja siihen suhtautumisessa.

Kirja on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen, syövän kanssa tekemisissä oleville lääkäreille, terveydenhuollon muille ammattilaisille sekä kaikille terveydenhuoltoalan opiskelijoille.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Kirmo Wartiovaara, Kimmo Wartiovaara

Julkaistu

2020-04-15

Lukija

Jussi Puhakka

Äänikirjan pituus

224 min

E-kirjan pituus

94 sivua

Tietoa kirjasta Miksi minä?

Miksi minä? on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Kirmo Wartiovaara, Kimmo Wartiovaara on kirjan kirjoittajana. Tämä itsensakehittaminen pitää sisällään 94 sivua, minkä kanssa olla jopa useampi tovi. Ethän jää ainoastaan e-kirjaan, vaan yritä myös teoksen äänikirja versiota, jonka kuuntelet 3:44:37 tunnissa. Äänikirjaa kykenee kuunnella aivan siellä missä ikinä menet joten se tekee matkasta kiinnostusta herättävän. Kirjan hurmaavana kertojana toimii Jussi Puhakka. Äänikirja on julkaistu 2020-04-15 ja teoksen julkaisijana toimii Duodecim. Äänikirjat sekä e-kirjat järjestävät täysin innovatiivisen tavan iloita kirjoista. Äänikirjat sekä digitaaliset kirjat reissaavat helposti mukana kännykässäsi. Kirjojen kuunteleminen on mutkatonta äänikirjasovelluksilla, jotka pyörivät kiinteällä kuukausimaksulla. Jos yhä epäilet käyttäisitkö sinä tätä sovellusta, niin testaa sitä oitis 2 viikon ajan.