Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Matthew Walker - Miksi nukumme : unen voima maksuttomasti

Kansainvälinen bestseller

Kiehtovaa tietoa unen hyvää tekevästä voimasta ja runsaasti neuvoja paremman unen saavuttamiseen.

Maineikkaan Berkeleyn yliopiston neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker avaa kirjassaan unta koskevaa uutta tutkimusta ja kertoo, miten unen uudistava voima voidaan valjastaa elämänlaadun parantamiseen. Uni on yksi elämän, hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden tärkeimmistä osatekijöistä. Nykyään tiedämme, että uni parantaa oppimiskykyä, muistia ja loogista päättelykykyä. Se muokkaa tunteita, uudistaa immuunijärjestelmää, hienosäätää aineenvaihduntaa ja säätelee ruokahalua. Unet liennyttävät kipeitä muistoja ja luovat virtuaalitodellisuuden, jossa aivot sulauttavat nykyhetken tietoa osaksi vanhaa ja sysäävät liikkeelle luovuuden voimat. Miten kofeiini ja alkoholi vaikuttavat uneen? Mitä REM-unen aikana todella tapahtuu? Miksi nukkumistavat muuttuvat iän myötä? Entä miten unilääkkeet vaikuttavat? Walker kertoo, miten unta voi käyttää parantamaan oppimiskykyä, mielialaa ja jaksamista, säätelemään hormonitoimintaa, ehkäisemään niin syöpää, Alzheimerin tautia kuin diabetestakin, hidastamaan ikääntymisen vaikutuksia, pidentämään elinikää sekä kasvattamaan työn tehoa ja tuottavuutta.

Neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker on Kalifornian yliopiston (Berkeley) uni- ja neurokuvantamislaboratorion johtaja ja on toiminut aiemmin myös Harvard Medical Schoolin psykiatrian professorina. Hän on keskittynyt tutkimuksissaan etenkin unen terveydellisiin vaikutuksiin. Walker on julkaissut runsaasti tieteellisiä tutkimusartikkeleita ja tuonut tutkimustuloksiaan esiin lukuisissa radio- ja televisioesiintymisissä.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Matthew Walker

Julkaistu

2019-03-12

Lukija

Timo Välisaari

Äänikirjan pituus

901 min

E-kirjan pituus

315 sivua

Tietoa kirjasta Miksi nukumme : unen voima

Mielenkiintoinen Miksi nukumme : unen voima on uskomaton itsensakehittaminen, jota lukiessa vuorokaudenaika häviää täysin. Matthew Walker on teoksen kirjoittajana. Teoksen pituus on 315. Luettavan kirjan lisäksi tarjottavana on lisäksi mahtava äänikirja, minkä mukana vietät jopa 15:01:09 tuntia. Äänikirja voi olla mahtava konsti kuunnella kirjaa myöskin silloin kun olet matkustamassa ja tekee myöskin iltalenkistä mielenkiintoisemman. Äänikirjan hurmaavana äänenä toimii Timo Välisaari. Teoksen on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Tammi 2019-03-12. Äänikirjat sekä e-kirjat tarjoavat hyvin uudenaikaisen tavan nauttia kirjoista. Äänikirjojen käyttämiseen ja e-kirjojen lukemiseen tarvitset vain älypuhelimen, johon lataat parhaan kirjasovelluksen. Sovellukset toimivat tietyllä maksulla, jolla kykenet kuuntelemaan lukemattomasti monenlaisia äänikirjoja tai lukemaan jännittäviä digitaalisia kirjoja. Kirjojen yrittäminen on niin ikään vilpittömän helppoa, sillä voit esteettömästi kokeilla palvelua ilmaiseksi 2 viikon ajan.