Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Jaana Ahlblad - Miten kohdata kuolema maksuttomasti

Tieto vähentää kuolemanpelkoa

Miten kohdata kuolema kertoo käytännönläheisesti, mitä on odotettavissa, kun ihminen sairastuu parantumattomaan sairauteen.

Kuolema koskettaa vuosittain yli 50 000 suomalaista ja heidän läheisiään. Tämä kirja kertoo käytännönläheisesti, mitä on odotettavissa, kun ihminen sairastuu parantumattomaan sairauteen. Miten vakavat sairaudet etenevät ja mitä tapahtuu, kun parantamiseen tähtäävät hoidot lopetetaan? Milloin ja miksi siirrytään saattohoitoon? Kuinka kuolevan fyysisiä oireita, kuten kipua, lievitetään? Miten kuolevaa ja hänen läheisiään tuetaan henkisesti? Kuinka läheisensä hoitoon voi osallistua? Millaisia asioita omaisten hoidettavaksi tulee kuoleman jälkeen? Kauanko suru kestää? Kysymyksiin vastaavat kokeneet asiantuntijat. Vastaajina ovat muun muassa syöpälääkäri, keuhkolääkäri, anestesiologi, geriatri ja saattohoitolääkäri sekä sairaanhoitaja, sairaalapappi ja sosiaalityöntekijä. Kirjassa kuullaan myös henkilökohtaiset kertomukset saattohoitoon siirtymisestä ja oman vanhemman saattamisesta. Kirja antaa runsaasti hyödyllistä tietoa ja konkreettisia neuvoja niille, joiden läheinen on sairastunut parantumattomaan, etenevään sairauteen. Kirja vinkkaa myös luotettavista lisätiedon lähteistä.

Toimittaja, medianomi Jaana Ahlblad (s. 1969) on kirjoittanut lääketieteen ja terveydenhuollon aiheista muun muassa Mediuutisiin ja Lääkärilehteen, jossa työskenteli useita vuosia toimittajana ja uutispäällikkönä ennen vapaaksi toimittajaksi ryhtymistä. Ajatus kuolemakirjasta syntyi havainnosta, että elämän loppuun liittyvistä käytännön asioista ei juuri puhuta, vaikka ne koskettavat meitä kaikkia.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Jaana Ahlblad

Julkaistu

2019-02-19

Lukija

Ursula Salo

Äänikirjan pituus

451 min

E-kirjan pituus

129 sivua

Tietoa kirjasta Miten kohdata kuolema

Kuuntele välittömästi vauhdikas itsensakehittaminen Miten kohdata kuolema, jonka avulla elät uniikkeja tunteita. Kirjan kirjoittajana on ollut Jaana Ahlblad. Teoksen pituus on 129. Lisänä digitaalisesta kirjasta löytyy myöskin kuunneltava versio, jonka kesto on 7:31:20 tuntia. Äänikirja onkin mahtava konsti nauttia kirjaa olitpa sitten metrossa, lentokoneessa tai vaikkapa ulkoilemassa. Kirjan on lukenut Ursula Salo. Kirjan julkaisupäivämääränä on ollut 2019-02-19 julkasijan Kustannusosakeyhtiö Tammi toimesta. E- ja äänikirjat antavat nautittavan tilaisuuden nautiskella kiehtovista kirjoista matkalla tai kotona. Äänikirjat sekä digitaaliset kirjat liikkuvat mukvasti mukana älypuhelimessasi. Jos haluat mennä kunnollisesti äänikirjojen todellisuuteen, sinun tulee vain suorittaa kiinteä kk-maksu 10 - 15€ niin käytössäsi on valtava kokoelma omalaatuisia kirjoja. Kun yhä epäilet käyttäisitkö kyseistä sovellusta, niin kokeile sitä 2 viikon ajan.