E-kirja

Lue tai kuuntele

Saana Saarinen, Anna Westerlund - Näin selviydyt vaihdevuosista maksuttomasti

Uskaltaako hormonikorvaushoitoja käyttää? Onko minulla riski saada syöpä tai sydäntauti? Voinko selvitä ilman oireita?

Näin selviydyt vaihdevuosista vastaa vaihdevuosiin liittyvän tiedon tarpeeseen. Kirja perustuu uusimpiin tutkimuksiin, toisena kirjoittajana toimineen gynekologin ammatilliseen kokemukseen ja kymmenien suomalaisten naisten kertomuksiin, joita lääkäri kommentoi.

Vaihdevuosioireet voivat ulottua tutuista kuumista aalloista ja yöhikoilusta lähes psykoottisiin oireisiin asti. Toisaalta viidesosa tai jopa puolet naisista ei koe oireita, eivätkä kaikki vaihdevuosi-iässä koetut oireet johdu vaihdevuosista. Estrogeeni vie vaihdevuosista johtuvat oireet pois lähes kaikilta. Uusimmat tutkimukset osoittavat, ettei hormonikorvaushoidon aloittaminen lisää rintasyöpään sairastumisen riskiä. Toisaalta estrogeenin pitkäaikainen käyttö pienentää paksusuolen syövän vaaraa ja tuoreimpien tutkimusten mukaan useilla naisilla hormonikorvaushoito vähentää sydänsairauksia, valtimonkovettumistautia ja luunmurtumia.

Vaikka Näin selviydyt vaihdevuosista perustuu lääketieteen uusimpiin tutkimustuloksiin, kirjoittajat arvostavat myös naisten omia kokemusperäisiä keinoja vaihdevuosien oireiden helpottamiseksi. Liikunnan, rentoutumisen, myönteisen elämänasenteen ja muiden kertomuksissa esiin tulevien neuvojen lisäksi kirja käsittelee myös akupunktiota, ravintoaineita ja luontaistuotteita.

Useat kirjaan haastatelluista naisista toteavat: "Jos olisin tiennyt vaihdevuosista sen, mitä nyt tiedän, en olisi turhaan pelännyt."

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Saana Saarinen, Anna Westerlund

Julkaistu

2017-03-15

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

117 sivua

Tietoa kirjasta Näin selviydyt vaihdevuosista

Jännittävä Näin selviydyt vaihdevuosista on jännä itsensakehittaminen, jota lukiessa aika unohtuu aivan. Saana Saarinen, Anna Westerlund on kirjan kirjoittajana. Näin selviydyt vaihdevuosista on pituudeltaan 117 sivua, eli todella osuva pituus lukemiseen. Tämän kirjan kanssa ei ole silti pakollista tyytyä yksistään luettavaan versioon, lisänä kuunneltavissa on myös 0:00:00 h pitkä äänikirja. Äänikirjaa voit kuunnella ihan siellä jossa milloinkin liikut ja se tekee matkasta kuin matkasta jännittävämmän. Tämän äänikirjan sinulle lukee tuntematon. Kirja on alunperin julkaistu 2017-03-15 julkaisijan Duodecim toimesta. Siirtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin kytket sinulle tykkänään uuden oven kirjojen maailmaan. Äänikirjojen kuunteluun kuten digitaalisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain puhelimen, mihin lataat mielimäsi kirjasovelluksen. Kirjojen kuunteleminen on sulavaa eri laisilla sovelluksilla, jotka pyörivät kiinteällä kuukausimaksulla. Mikäli et ole varma onko tämän vertainen sovellus käypä sinulle, niin onnistut testata tahtomaasi palvelua sitoutumatta 2 viikon ajan.