Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Helena Jouppila, Sanna Wallenius - Neloset maksuttomasti

Porstuan ovi käy ja isä tulee keittiöön. Näen piilopaikastani keittiön pöydän alta isän harmaat pussihousut ja villasukat sekä äidin ruutuesiliinan helman.
Äidin kimeä huuto täyttää keittiön.
- Oon kyllästynyt tähän kaikkeen! Olis tullu noita kakaroitakin edes yks kerrallansa. Tuo likka, se on kaiken pahan alku ja juuri. Kyllä ihmiselle on risti annettu.
Sitten kuuluu isän tukahtunut ääni:
- Olis ollu paree, että likka olis kuallu heti syntymäs. Ei tarvittis täälä kärsiä.

Suomi toipuu vielä sodasta, kun isokyröläinen maatilan emäntä Hilkka Jouppila synnyttää 10. kesäkuuta vuonna 1951 neloset: tytön ja kolme poikaa. Hämmästynyt isä Eino Jouppila on kotona kaivamassa ojaa pellon reunassa saadessaan tiedon, että yhden vauvan sijasta perhe onkin kasvanut neljällä lapsella. Hätäkasteessa vauvat saavat nimikseen Helena, Martti, Erkki ja Jorma.

Tieto perhetapahtumasta leviää koko maahan ennätysajassa. Seinäjoen kauppalan synnytyssairaalaan tulvii kukkalähetyksiä ja onnittelusähkeitä. Lehtivalokuvaaja pääsee kuvaamaan neloset lasin takaa ennen kuin tuore äiti tai isä ovat nähneet lapsistaan vilaustakaan. Helenan, Martin, Erkin ja Jorman kehitystä seurataan lehtijutuissa ja radiossa. Jouppilan nelosista tulee jälleenrakennuksen symboli, mutta myös lääketieteellinen ihme. He ovat ensimmäiset suomalaiset nelosvauvat, jotka jäävät eloon.

Lehtikuvien hymyjen ja perheonnen taustalla kehittyy kuitenkin myös vaivihkaa traagisia juonteita. Tunnelma Isonkyrön-kodissa muuttuu tukahdutetuksi peloksi, josta ei ulkopuolisille puhuta.

Neloset - Jouppilan sisarusten tarina kertoo vaietun ja omakohtaisen tarinan sisarusten kokemuksista. Se muistuttaa esimerkillään, kuinka suuren harppauksen lastensuojelutyö ja lasten oikeudet ovat ottaneet 1950-luvulta tähän päivään.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Helena Jouppila, Sanna Wallenius

Julkaistu

2020-04-06

Lukija

Hanna Saari

Äänikirjan pituus

453 min

E-kirjan pituus

164 sivua

Tietoa kirjasta Neloset

Uskomaton Neloset on jännä itsensakehittaminen, jota lukiessa vuorokaudenaika karkkoaa täysin. Tämän on kirjoittanut Helena Jouppila, Sanna Wallenius. Teoksen pituus on 164. Lisänä tästä kirjasta löydät suositun äänikirja variation minkä parissa kuuntelet peräti 7:33:59 h. Kuunneltava kirja ei pidättele sinua nautiskelemaan kirjasta vain silloin kun onnistut lukemaan, sen sijaan onnistut nyt iloita kirjasta missä ja milloin haluat muun muassa autolla ajaessa. Kyseisen äänikirjan äänenä on Hanna Saari. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2020-04-06 julkasijan Docendo toimesta. E- ja äänikirjat lisäävät oivan sauman nauttia mukaansatempaavista kirjoista matkustaessa että kotona. Tämä kaikki onnistuu vaivattomasti, kunhan omistat kännykän. Sovellukset pyörivät normaalisti 10-15€ kuukausimaksulla, jolla pystyy kuuntelemaan äärettömästi monenlaisia äänikirjoja tai lukemaan mukaansatempaavia elektronisia kirjoja. Usea äänikirjapalveluista antaa lisäksi veloituksettoman kokeilujakson, tähän tapaan kykenet sitoutumattomasti kokeilla palvelua ilman euroakaan*.