E-kirja

Lue tai kuuntele

Elizabeth Blacburn, Elissa Epel - Pitkän ja hyvän elämän biologia – Telomeerit ja terveys maksuttomasti

Miksi jotkut kuusikymppiset vaikuttavat nelikymppisiltä ja jotkut nelikymppiset puolestaan kuusikymppisiltä? Entä voimmeko itse vaikuttaa siihen, kumpaan ryhmään kuulumme?

Terveyteen ja ikääntymiseen vaikuttaa moni asia. Nobel-palkitun Elizabeth Blackburnin ja terveyspsykologi Elissa Epelin tutkimukset ovat osoittaneet, että kromosomit muodostavan DNA-rihmaston päässä olevat telomeerit eivät olekaan vain geneettisten ohjeiden siirtämistä varten. Ne kuuntelevat ihmistä: ne reagoivat stressiin ja rentoutumiseen, iloon ja suruun. Telomeerit vaikuttavat aivojen tilaan, mielialaan sekä siihen miten nopeasti vanhenemme ja kuinka alttiita olemme aivoja rappeuttaville sairauksille. Toisin sanoen voimme vaikuttaa solutasolla siihen, miten vanhenemme.

Teoksessa selitetään yleistajuisesti mitä telomeerit ovat ja annetaan yksinkertaisia ruokavalioon, uneen ja henkiseen hyvinvointiin liittyviä ohjeita, joiden avulla voimme pitää huolta telomeeriemme riittävästä pituudesta. Mitä syödä, miten treenata, miten torjua stressiä, miten suojella lasten telomeereja lapsuudesta teini-ikään saakka. Miten elää pitkä ja hyvä elämä.

Elizabeth Blackburnille myönnettiin kahden kollegan kanssa lääketieteen Nobel-palkinto 2009 telomeerien ja telomeraasin toiminnan ja niiden vaikutuksen vanhenemiseen selvittämisestä. Blackburn on arvostettu tutkija, jonka Time-lehti on valinnut maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle.

Elissa Epel on johtavia terveyspsykologian tutkijoita Yhdysvalloissa. Hän johtaa Kalifornian yliopiston stressin, ikääntymisen ja ylipainoisuuden tutkimuskeskusta San Franciscossa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Elizabeth Blacburn, Elissa Epel

Julkaistu

2017-10-14

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

268 sivua

Tietoa kirjasta Pitkän ja hyvän elämän biologia – Telomeerit ja terveys

Pitkän ja hyvän elämän biologia – Telomeerit ja terveys on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Tämän on kirjoittanut Elizabeth Blacburn, Elissa Epel. Tämä Category on pituudeltaan 268 sivua, joten lukuiloa piisaa lukuisaksi myöhäisillaksi. Tässä tapauksessa ei ole silti vaadittua tehdä valinta pelkästään luettavaan versioon, kuunneltavissa on lisäksi 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirja onkin erinoimainen keino nauttia kirjaa olitpa sitten ratikassa, taksissa tai vaikka ulkoilemassa. Tämän äänikirjan kertoja on tuntematon. Äänikirja on julkaistu 2017-10-14 ja kirjan julkaisijana toimii Aula & Co. Perehtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin luot itsellesi tykkänään tuoreen oven kirjojen luokse. Tarviit vaan kännykän ja mukanasi on valtavan paljon kirjoja. Se kaikki tapahtuu suorittamalla 10 - 15€ kuukausittaisen maksun, joka mahdollistaa sinua kuuntelemaan rajattoman määrän kirjoja missä ikinä menetkään. Kun edelleen epäilet käyttäisitkö palvelua, niin testaa sitä välittömästä 2 viikon ajan.