E-kirja

Lue tai kuuntele

Risto Pelkonen, Matti O. Huttunen - Sairaus ja toivo maksuttomasti

Sairaalle ihmiselle tärkeää ei ole vain se osa terveyttä minkä hän sairastaessaan menettää. Toivo on jäljelle jäävässä terveydessä, toimintakyvyssä, itsensä hallitsemisessa ja mahdollisuuksissa toteuttaa itselleen tärkeitä asioita sekä elää muiden mukana.

Lääketieteen ja käytännön lääkintätaidon juuret ovat toivossa. Tieteen matkamies toivoo löytävänsä todellisuudesta sellaista uutta tietoa, jolla on merkitystä ihmiselle, keinoja sairauksien ehkäisemiseksi ja sairaiden ihmisten parantamiseksi. Parantajan työ perustuu niin ikään toivoon vaikuttaa sairauden kulkuun. Jokainen sairaus uhkaa ihmisen eheyttä, muuttaa hänen suhtautumista itseensä ja ympäristöön ja aiheuttaa riippuvuutta toisesta; sitä voimakkaammin mitä vakavammasta sairaudesta on kysymys. Sairauden aiheuttamilla kärsimyksillä on aina ihmisenä olemista ja oman elämän hallintaa uhkaavia eksistentiaalisia sävyjä. Siksi se sisältää aina pelkoja tulevasta, mutta myös toivon mahdollisuuden; parantua tai tulla parannetuksi.

Ihmisen sopeutuminen sairauteen riippuu hyvin paljon siitä, miten uutta asiaa on ensimmäisen kerran käsitelty. Totuuden piilottaminen, epävarmuuden kätkeminen ja turhien toiveiden herättäminen ovat potilaan pettämistä, mutta vakavistakin sairauksista on aina yhdessä löydettävissä sellaisia toivon hippuja, joihin potilas voi tarttua ja turvautua. Lääkärin ei pitäisi päästää ketään luotaan ilman rohkaisevia sanoja. Toivon viesti ei välity vain sanojen, vaan yhtä lailla äänen sävyjen, ilmeiden ja eleiden kautta. Tässä kirjassa tutkitaan toivon olemusta ja tähdennetään sen merkitystä parantamisessa, parantumisessa ja hyvän elämän tekijänä.

Kirjan voi ostaa myös e-kirjana Elisa Kirja -palvelusta.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Risto Pelkonen, Matti O. Huttunen

Julkaistu

2017-03-15

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

206 sivua

Tietoa kirjasta Sairaus ja toivo

Sairaus ja toivo on kutkuttava ja viihdyttävä itsensakehittaminen, mikä ei toden totta jätä ketään vaisuksi. Tämän mahtavan kirjan on tehnyt Risto Pelkonen, Matti O. Huttunen. Tämä kirja on pituudeltaan 206 sivua, eli riemua riittää usemmaksi illaksi. Luettavan kirjan ohella tarjottavana on lisäksi loistava äänikirja, jonka parissa vietät normaalinopeudella 0:00:00 tuntia. Kuunneltava kirja ei estä lukijaansa nauttimaan kirjasta ainoastaan siihen aikaan kun onnistut lukemaan, vaan sinun on mahdollista nautiskella kirjasta missä ja milloin haluat esimerkiksi metrossa. Tämän kirjan lukee tuntematon. Äänikirja on julkaistu 2017-03-15 ja teoksen julkaisijana toimii Duodecim. Aloita oitis äänikirjoihin sekä e-kirjoihin totutteleminen niin kyet nautiskelemaan kirjoista täysin aintlaatuisella keinolla. Mikäli sinulla on kännykkäsi mukana, niin sinulla on myöskin seurassasi tuhansia eri kirjoja. Äänikirjojen kuunteleminen on sulavaa äänikirjasovelluksilla, mitkä toimivat kiinteällä kk-maksulla. Paras vierailijalle on että, lähimain kaikki äänikirjasovellukset tarjoilevat ilmaista kokeilua jolloin kykenet rajoittamattomasti kuunnella kahden viikon ajan äänikirjoja sekä selvittää onko sovellus juuri sinulle kelp.