Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Sirkka-Liisa Ranta - Suomalainen teekirja : kuppi kuumaa 1700-luvulta nykyaikaan maksuttomasti

Matka teen maailmaan.

Suomessa on nautittu teetä 300 vuotta. Esikuvat saatiin lännestä ja sittemmin myös idästä. Kirja avaa teen historiaa ja kertoo teen viljelystä, valmistuksesta ja kaupasta.

Teos on kiehtova matka suomalaiseen teekulttuuriin. Tee oli alkuaikoina kallista, ja juomaa nautittiin pitkään vain herrasväen pöydissä. Ajan myötä tee halpeni ja sen käyttö yleistyi ja kansanomaistui. Kun pussitee valtasi markkinat toisen maailmansodan jälkeen, se toi mukanaan uudet mallit teenjuontiin. Samalla irtoteen käyttö väheni, kunnes uusi vuosituhat toi sen moninkertaisesti etenkin erikoisliikkeiden valikoimiin. Samalla tee nousi jälleen otsikoihin osittain uusien, asiaansa uskovien kotimaisten teeyrittäjien ansiosta.

Tietokirjailija ja kansatieteilijä Sirkka-Liisa Ranta on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja maaseudun elämästä. Hänet on palkittu mm. Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla. Ranta asuu Kuhmoisissa noin 150 vuotta vanhassa talossa, jota ympäröi puolivilli puutarha.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Sirkka-Liisa Ranta

Julkaistu

2020-04-14

Lukija

Karoliina Kudjoi

Äänikirjan pituus

337 min

E-kirjan pituus

173 sivua

Tietoa kirjasta Suomalainen teekirja : kuppi kuumaa 1700-luvulta nykyaikaan

Suomalainen teekirja : kuppi kuumaa 1700-luvulta nykyaikaan on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Opuksen on kirjoittanut Sirkka-Liisa Ranta. Tästä kirjasta löytää 173 sivua, joiden rinnalla voit kokea unohtumattomia lukuhetkiä. E-kirjan lisänä saatavilla on myös loistava äänikirja, jonka seassa vietät vähintään 5:37:38 tuntia. Äänikirja on mahtava tapa kuunnella kirjaa ollessasi sitten ratikassa, taksissa tai vaikkapa ulkoilemassa. Kirjan sointuvana kertojana toimii Karoliina Kudjoi. Teoksen on julkaissut Tammi 2020-04-14. Perehtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin kytket itsellesi kokonaan uuden oven kirjojen maailmaan. Äänikirjat sekä elektroniset kirjat reissaavat sopivasti mukana omassa kännykässäsi. Äänikirjojen kuunteleminen on mutkatonta sovelluksilla, jotka toimivat kiinteällä kuukausimaksulla. Jos edelleen epäröit käyttäisitkö sinä kyseistä ohjelmaa, niin kokeile sitä viipymättä 2 viikon ajan.