Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Mika Saukkonen - Viimeinen voltti maksuttomasti

Jari Mönkkösen (s. 1974) elämä sai dramaattisen käänteen 20.7.2016. Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä telinevoimistelijoista loukkaantui vakavasti voimisteluharjoituksessaan. Mönkkösen kaksoisvoltti taaksepäin epäonnistui ja hän tuli niskoilleen alas. Seurauksena oli välitön neliraajahalvaus, tetraplegia.

Jari Mönkkönen kertoo viiltävän rohkeasti ja avoimesti koko tarinansa. Onnettomuuden ensihetket, kuntoutus ja nykytilanne ovat koskettavaa luettavaa. Mönkkönen ei sääli itseään vaan syvimmätkin ajatukset ja tummat jaksot kerrotaan niin kuin hän on ne kokenut.

”Epäröin ensin kirjan kirjoittamista. Pelkäsin avata henkilökohtaiset ajatukseni ulkopuolisille. Julkisuuteen tulo on ollut kuitenkin parasta terapiaa, koska olen joutunut käymään onnettomuutta yksityiskohtaisesti läpi. Tärkeimpänä tavoitteena kirjan tekemiselle on vammaisuuden näkyväksi tekeminen ihmisille. Sivistynyt yhteiskunta pitää huolta ihmisistä, jotka eivät siihen itse pysty - niin vammaisista kuin ikääntyvistä tai muuten tukea tarvitsevista. Näin ja koin palvelutalon arkea ja on selvä, että resursseja tarvitaan lisää. Vammaiset ja ikääntyvät on sektori, josta ei voi säästää eikä sillä saa tehdä bisnestä. Mitä paremmin apua tarvitseva voi, sitä paremmin voivat myös läheiset ihmiset.”

Jari kertoo, millaista on menettää liikuntakyky kokonaan ja jäädä muiden armoille. Miten se muuttaa perhe-elämää? Miten sen kaiken jaksaa ja kestää henkisesti? Kirjassa käydään läpi koko mittava urheilu-ura ja äänessä ovat myös Jarin elämän tärkeimmät henkilöt, kuten Jarin Sanna-vaimo sekä ystävä ja kilpakumppani Jani Tanskanen.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Mika Saukkonen

Julkaistu

2019-08-29

Lukija

Jari Nissinen

Äänikirjan pituus

310 min

E-kirjan pituus

151 sivua

Tietoa kirjasta Viimeinen voltti

Viimeinen voltti on mukaansatempaava ja mielenkiintoinen itsensakehittaminen, mikä ei jätä yhtäkään vaisuksi. Mika Saukkonen on kirjan kirjoittajana. Viimeinen voltti on pituudeltaan 151 sivua, siis oikein osuva pituus lukemiseen. Luettavan kirjan lisäksi saatavilla on lisäksi omaperäinen äänikirja, jonka kera vietät normaalilla nopeudella 5:10:05 tuntia. Äänikirja ei pidättele lukijaansa nautiskelemaan kirjasta vain silloin kun onnistut lukemaan, päinvastoin pystyt nauttia kirjasta silloin kun tahdot kuten vaikka bussissa. Äänikirjan on lukenut Jari Nissinen. Kyseisen kirjan julkaisi Docendo 2019-08-29. Käynnistä saman tien äänikirjoihin sekä digitaalisiin kirjoihin tutustuminen jolloin pystyt nauttimaan kirjoista hyvin tuoreella keinolla. Äänikirjat sekä digitaaliset kirjat liikkuvat mukvasti mukanasi älypuhelimessasi. Suorittamalla kiinteän kk-maksun vapautat oven kirjojen todellisuuteen, missä ei varmasti lopu kirjat kesken sinun elinaikanasi. Jos et ole varma onko tämän tyyppinen sovellus sopiva sinulle, niin voit kokeilla valitsemaasi ohjelmaa 2 viikon ajan.