Äänikirja

Lue tai kuuntele

Mikko Porvali - Kadonneen kaupungin varjo maksuttomasti

Moskovan rauhan rajalinja, huhtikuu 1940. Rajalta kaapataan Neuvostoliiton puolelle Päämajan valvontaosaston kapteeni, ja etsiväkomisariot Salomon Eckert ja Jussi Kähönen määrätään selvittämään työtoverinsa kohtaloa. Mies löytyy, mutta venäläiset ovat perillä hänen menneisyydestään eivätkä luovuta häntä takaisin. Poliisit joutuvat tekemään tiukan valinnan: on uhrattava työtoverin henki tai vaarannettava tulenarka rauha.

Karelia Noir -trilogian päätösosassa liikutaan sodan kuohuista vaaran vuosiin. Jatkosodan alussa poliisit palaavat Viipurin kaduille, mutta selittämättömät räjähdykset pitävät heidät varuillaan. Lopulta Viipuri menetetään lähes taistelutta, ja edessä on kaoottinen lähtö länteen.

Rauhan solmiminen ei tuo mukanaan vakautta - punainen Valpo kidnappaa suomalaisia Neuvostoliittoon, ja neuvostosotavangit yrittävät välttyä palautukselta kotimaahansa. Karanneet ovat suojattomia, kunnes poliisit jakaantuvat kahteen leiriin: uuden politiikan kannattajiin ja vastustajiin, jotka Kähösen ja Eckertin tavoin salakuljettavat pakolaisia maasta. Autojonojen valokeilat pyyhkivät yötä, kun vaiteliaita miehiä kuljetetaan Pohjanlahden satamiin ja -Tornioon.

Kadonneen kaupungin varjo on Mikko Porvalin Karelia Noir -sarjan kolmas osa. Romaani kuvaa sodanjälkeistä sekasortoista todellisuutta poliisin näkökulmasta. Paenneen sotavangin henkilöllisyyttä on yhtä vaikea selvittää kuin sitä, kenen puolella kollega on. Aito identiteetti on lopulta yhdentekevää: se ratkaisee, kuka voi todistaa olevansa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Mikko Porvali

Julkaistu

2020-05-08

Lukija

Sampo Kerola

Äänikirjan pituus

453 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Kadonneen kaupungin varjo

Kadonneen kaupungin varjo on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Mikko Porvali toimii teoksen kirjoittajana. Tämä Style on sivumäärältään 0 sivua, siis nautintoa riittää usemmaksi lukuhetkeksi. Myöskin tästä kirjasta löydät suositun äänikirja version jonka kyydissä vietät peräti 7:33:47 h. Äänikirjaa luonnistuu kuunnella aivan siellä missä ikinä kuljet ja se luo matkasta kuin matkasta mukaansatempaavamman. Tätä kirjaa lukee Sampo Kerola. Teoksen on julkaissut Atena 2020-05-08. Siirtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin luot sinulle aivan tuoreen oven kirjojen luokse. Tämä kaikki sujuu luonnikkaasti, mikäli ainoastaan omistat älypuhelimen. Sitten kun vaadit mennä todella e-kirjojen maailmaan, sinun alkaa ainoastaan suorittaa kiinteä kuukausihinta 10 - 20e ja hyödynnettävänäsi on iso kokoelma erilaisia äänikirjoja. Paras vierailijalle on että, melkein kaikki sovellukset tarjoavat maksutonta kokeilua ja näin kykenet rajoittamattomasti kokeilla parin viikon ajan kirjoja ja valita onko ohjelma justiinsa sinulle otollinen.