Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Eri Tekijöitä - Viron rikostekninen laboratorio maksuttomasti

Vuonna 1921 Viron rikostutkimuksessa alettiin käyttää tieteellisiä menetelmiä todistusjälkien ja esineitten tutkimiseksi. Silloin muodostettiin rikosteknisen laboratorion edelläkävijä – Teaduslik Kohtu Ekspertiisikabinet. Suoritettiin sormenjälki-, käsiala- ja konekirjoitustekstien vertailuja, tutkittiin muotojälkiä ja ampuma-aseita sekä käytettiin valokuvausteknisiä tutkimusmenetelmiä. 1930-luvulla otettiin talteen veri- ja spermanäytteitä. Silti valtaosan tutkimuksista muodostivat käsialatutkimukset, pääasiallisesti vekselilomakkeiden väärennökset. Merkittävä asema rikosteknisen laboratorion toiminnassa oli Tarton Yliopiston kemian tiedekunnan tiedemiehillä.

Pohjanmaan rikos-selvitys sarja sisältää laajan valikoiman jännittäviä ja aitoja kriminaalitapauksia Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja Islannista. Tapaukset ovat kirjoittaneet poliisit jotka auttoivat tutkimuksissa. Kaikki tapaukset ovat jo selviytyneet ja tuomiot tehty. Se on henkeäsalpaavaa lukemista, ja todellisuus usein ylittää mielikuvituksen. Lukija saa perehtyä muutamaan Skandinavian poliisin historiaan dramaattisin tapauksiin, ja tutustua palapeliin, jonka syyllisten löytäminen merkitsee.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Eri Tekijöitä

Julkaistu

2019-07-29

Lukija

Ilkka Hautala

Äänikirjan pituus

40 min

E-kirjan pituus

15 sivua

Tietoa kirjasta Viron rikostekninen laboratorio

Lue heti vaiheakas jannitys Viron rikostekninen laboratorio, jonka kera elät ainutkertaisia tuntemuksia. Opuksen on kirjoittanut Eri Tekijöitä. Teoksen pituus on 15. Nytkään ei ole siitä huolimatta pakollista tehdä valinta yksistään luettavaan versioon, vaan hankittavissa on myös 0:40:40 h pitkä äänikirja. Äänikirja voi olla toimiva tapa kuunnella kirjaa myös niinä hetkinä kun olet bussissa ja tekee myöskin iltalenkistä kivemman. Kyseisen äänikirjan lukija ääni on Ilkka Hautala. Kirjan on julkaissut Saga Egmont 2019-07-29. Perehtymällä ääni- sekä e-kirjoihin kytket itsellesi kokonaan uuden oven kirjojen pariin. Tarviit ainoastaan kännykän niin mukanasi on monia kirjoja. Sovellukset pyörivät yleensä 10-15€ kuukausimaksulla, millä saattaa kuuntelemaan äärettömästi erilaisia äänikirjoja tai lukemaan kiehtovia digitaalisia kirjoja. Parasta käyttäjälle on että, lähes kaikki palvelut tarjoavat maksutonta kokeilua eli voit sitoutumatta testata kahden viikon ajan kirjoja sekä valita onko sovellus juuri sinulle asianmukainen.