Parhaat uudet kirjat 2019 ja 2020

Loppuvuoden 2019 ja alkukevään 2020 myydyimmät kirjat

Suomalaisen kirjakaapan suosituimmista löydät suuria tarinoita ja traagisia kohtaloita faktana ja fiktiona.

Kevyempää luettavaa on toki myös tarjolla. Tai ehkä oletkin kiinnostunut neulomisesta?

Hyytäviä mysteerejä ja tosielämän kauhua

Anteeksiannon houkutus

Anteeksiannon houkutus

Donna Leonin dekkari "Anteeksiannon houkutus" sukeltaa Venetsian alamaailmaan huumekaupan ja verkkorikollisuuden koukeroihin. Mukaansatempaavassa teoksessa komisario Brunetti joutuu selvittämään mystistä tietovuotoa poliisien omassa päämajassa. Samaan aikaan hän joutuu tutkimaan kalliin yksityiskoulun ympäristössä rehottavaa huumekauppaa. Huimat 800 000 teosta Suomessa myyneen kirjailijan uutuus pakottaa lukijan päähenkilön kanssa perimmäisten kysymysten äärelle.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Aavekentät

Aavekentät

Suosittu Ruth Galloway-dekkarisarja saa puolestaan jatkoa "Aavekentät" -romaanissa. Tällä kertaa arkeologimme kutsutaan tutkimaan sodanaikaista lentokoneen jäännöstä ja ruumista sen sisällä. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää, ja läheiseltä tilalta löydetään epäilyttäviä ihmisluita. Lue ja kulje Ruthin mukana kilpajuoksu aikaa vastaan, sillä salaisuudet hautaava myrsky lähestyy.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Evelynin seitsämän kuolemaa

Evelynin seitsämän kuolemaa

Englannissa vuoden tulokkaana palkittu "Evelynin seitsemän kuolemaa" tuo klassiseen murhamysteeriin moderneja elementtejä. Murhamysteeri maalaiskartanossa saa surrealistisia sävyjä, kun tanssiaisvieraat heräävät yhä uudestaan saman päivän aamuna, ja illasta toiseen talon tytär Evelyn murhataan. Aiden Bishopin on katkaistava painajaismainen kierre, mutta kuinka ratkaistaan rikos ennen kuin sitä on edes tapahtunut?

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Tuoreet salapoliisiromaanit eivät lakkaa yllättämästä.

Uutuudet ottavat vaikutteita niin sci-fistä kuin seikkailukertomuksista. Uutuusdekkarit kokeilevat lajityypin rajoja omilla tavoillaan. Älä unohda tutustua myös rikosdekkareiden tekijöiden aiempiin teoksiin.

Auschwitzin tatuoija

Auschwitzin tatuoija

"Auschwitzin tatuoija" kertoo keskitysleirin kauhut eläneen Lale Sokolovin tarinan. Auschwitz-Birkenaun leirille joutuva Sokolov saa tehtäväkseen tatuoida numerot vankien käsivarsiin. Tehtävä pitää hänet turvassa, mutta samalla hän joutuu todistamaan riipaisevia ihmiskohtaloita. Kauheuksien vastapainona Sokolovin tarina kertoo myös vangin rohkeudesta, myötätunnosta ja rakkaudesta. Tätä selviytymistarinaa lukiessa on vaikea muistaa, että se perustuu tositapahtumiin.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Uskomattomia tarinoita tosielämästä

Minun tarinani

Minun tarinani

Michelle Obama – nainen, joka on paljon enemmän kuin presidentin vaimo. Lähtemättömän vaikutuksen Valkoiseen taloon tehnyt nainen kertoo itse vaiheistaan omaelämäkerrassa "Minun tarinani", joka oli vuonna 2018 Yhdysvaltojen myydyin teos. Obama vie pohdiskelevasti ja itsekriittisesti lukijan myrskyisän 60-luvun keskiluokkaisesta kodista Harvardin eliittiyliopistoon, johtotehtäviin ja lopulta kahdeksaksi vuodeksi kansakunnan kaapin päälle.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Juice puhuu

Juice puhuu

Musiikista, elämästä ja Tampereesta on sanakolmikko, joka kuvaa parhaiten Juice Leskisen tuoretta muistelmateosta. "Juice puhuu" perustuu Harri Tuomisen ja Waldemar Walleniuksen ennenäkemättömään, leikkaamattomaan haastatteluaineistoon, joka on nyt saatu yleisön nähtäville. Toimittajakaksikko haastattelee tuolloin 40-vuotiasta Juice Leskistä, jonka elämään oli mahtunut enemmän onnistumisia ja vastoinkäymisiä kuin monelle ehtii sattua kokonaisessa eliniässä.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Äitiä ikävä

Äitiä ikävä

Äitinsä nuorena menettänyt emerituspiispa Eero Huovien palaa " Äitiä ikävä" -muistelmissaan lapsuuteensa. Löytämiensä vanhojen kirjeiden ja niiden herättämien muistojen kautta hän etsii yhteyttä kauan sitten kadonneeseen ihmiseen ja aikaan, jolloin kaikki muuttui. Käsittelemättä jäänyt kuolema ja sitä edeltävä elämä heräävät kirjassa upeasti eloon, kun Huovinen tutustuu viimein todelliseen äitiinsä.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Oi Suomi on

Oi Suomi on

Vastikään julkaistu "Oi Suomi on" puolestaan näyttää Huuhkajien tien jalkapallon EM-kisoihin Ari Virtasen silmin. Kaikissa otteluissa ja kymmenissä harjoituksissa tarkkaillut toimittaja kertoo, kuinka mahdottomasta tuli mahdollista. Joukkueen jäsenet pelaajista huoltoryhmään saavat myös äänensä kuuluviin. Ennen tulevia kisoja jokaisen on syytä tietää, miten Suomi ensimmäistä kertaa 80 vuoteen selvitti tiensä jalkapallon arvokisoihin.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Lapsille ja vanhemmille

Prinsessa Pikkiriikin kesä

Prinsessa Pikkiriikin kesä

"Prinsessa Pikkiriikin kesä" on jo Pikkiriikin viides seikkailu! Tällä kertaa pikkumonarkkimme saa tarpeekseen vanhemmistaan ja suuntaa Pöjöläisen kanssa mummolaan kesälomaa viettämään. Kukapa ei haluaisi olla mukana syömässä rupsuleipää ja hurvittelukakkua. Prinsessa levittää iloaan lukijoille myös kutituspulverilla ja Makkara-koiran taialla. Tällä kesälomalla viihtyvät niin pienet kuin isot lukijat.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

5 minuutin iltasadut

5 minuutin iltasadut

Perheen pienimpien suosikkijengi Ryhmä Hau saattelee nyt unten maille "5 minuutin iltasadut" -kirjassa. Televisiosta tuttujen nelijalkaisten ystävien huimia seikkailuja on kirjassa yhdeksän. Tuttuun tapaan saduissa ollaan mukana ryhmän pelastustehtävissä, ja harjoittelevatpa koirat myös kung-vu:ta kissojen miu-jitsua vastaan. Värikkäät ja sopivanmittaiset sadut sopivat etenkin 3-4 vuotiaille pieniksi seikkailuhetkiksi ennen nukkumaanmenoa.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Ryhmä Hau magneettikirja

Ryhmä Hau magneettikirja

Nukkumaanmenoa toiminnallisempia lukuhetkiä varten Ryhmä Hau seikkailee myös magneettikirjan sivuilla. Tässä kirjassa pieni lukija saa herättää tarinat henkiin tutuilla hahmoilla, jotka kiinnittyvät sivuihin magneetilla. Aukeamat vievät erilaisiin tuttuihin Ryhmä Haun maisemiin, jotka oma mielikuvitus herättää henkiin. Ehkäpä lukijan kanssa koirat pääsevät kokemaan aivan uudenlaisia seikkailuja tutuissa ympäristöissä?

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Satutettu lapsi

Satutettu lapsi

Torey Haydenin "Satutettu lapsi" ei ole lastenkirja, mutta tarina lapsesta, joka monien vanhempien olisi syytä lukea. Romaanissa kirjailija ja psykologi Hayden saa yhteyden vanhempiensa hylkäämään Jessien. Lastensuojelu ei onnistu auttamaan 9-vuotiasta tyttöä, mutta päättäväinen terapeutti pääsee käsiksi pinnan alla velloviin traumaattisiin kokemuksiin. Romaani on todiste ehdottoman rakkauden voimasta!

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Naisia poikkeuksellisissa olosuhteissa

Vallasrouva

Vallasrouva

"Vallasrouva" avaa näkymän 1800-luvun Suomeen ja esittelee leskirouva Rosa Örnin Kotkankallion kartanon emäntänä. "Opettajatar" romaanin itsenäinen seuraaja kuvaa elämää avautuvien mahdollisuuksien maailmassa, jossa esimerkiksi opiskelu alkaa vähitellen koskea myös naisia. Pirjo Tuomisen tuorein historiallinen romaani kuvaa Eurooppaa, Suomea ja kartanon elämää niin talouskasvun, sosiaalisten murrosten kuin myös romantiikan pyörteissä.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

Jenny Colgan taas esittelee meille Ninan, kirjastonhoitajan, joka joutuu työttömäksi modernin mediakeskuksen jyrätessä pikkukirjaston alleen. Muutos on ujolle Ninalle uusi alku, ja vaikeudet kääntyvät lopulta voitoksi. Pian hän nimittäin löytää itsensä uudesta työstä ja tekemässä muuttoa Birminghamista Skotlantiin. "Uusia lukuja ja onnellisia loppuja" on nimensä veroinen teos.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Myydyimmät kirjat:

  • Sisältävät tarinoita naisista, jotka löytävät oman paikkansa.
  • Käyvät läpi poikkeukselliset olosuhteet.
  • Näyttävät maailma niin historiallisten kuin nykypäivän naisten silmin.
  • Antavat näkökulman myös nykyhetkeen.

Tapa minut tammen alla

Tapa minut tammen alla

Sofia Lundbergin tuoreimmassa romaanissa "Tapaa minut tammen alla" Esther elää vaikean eron jälkeistä elämää. Yksinäisyys vie hänet kävelyretkille vanhan tammen luo, jossa hänen elämäänsä ilmaantuu Rut, vanha rouva, joka lumoaa Estherin tarinoilla elämästään. Syntyvä luja ystävyys auttaa Estheriä, mutta hänen on myös saatava selville Rutin salaisuus, ja selvittää, kuka Rut todella on.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Cilkan tarina

Cilkan tarina

Heather Morrisin "Auschwitzin tatuoijassa " esitellyn Cilka Kleinin tarina on vihdoin luettavissa omana teoksenaan. Jos Lale Sokolovin selviytymistarina värisytti ja kosketti, ei "Cilkan tarina" jää sille toiseksi. 16-vuotiaan Cilkan matka keskitysleirille, selviytyminen komentaja Schwarzhuberin armoilla ja siirto Siperian vankileireille Neuvostoliittoon ovat tarina, jota ei voi uskoa todeksi. "Cilkan tarina" näyttää kauneuden kurjuuden keskellä!

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Tietoa ja taitoa eri tilanteisiin

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Jo 17. painokseensa ehtinyt "Miten sijoitan pörssiosakkeisiin" on aina ajankohtainen ja kaikkien aikojen myydyin suomalainen sijoitusopas. Tämä on kirja sinulle, joka haluat selkeän kokonaiskuvan sijoittamisesta. Teos opastaa sijoituskohteiden valinnassa ja antaa näkökulman niihin seikkoihin, joihin uuden sijoittajan on kiinnitettävä huomionsa. Täysin uutena lukuna kirjassa on esimerkiksi "Haluatko vaurastua vähäisellä ajankäytöllä?". Kukapa ei?

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Villasukkien uusi vuosi

Villasukkien uusi vuosi

Neulemaailman supertähden, suunnittelija Niina Lahtisen uusin "Villasukkien uusi vuosi" tarjoaa näyttäviä ja helppoja neulontamalleja neljän vuodenajan inspiroimina. Teos tarjoaa varmasti uutta niin aloittelijalle kuin karaistuneellekin puikonpyörittäjälle! Mukana on niin pitsiä, palmikoita, pintaneuleita ja kirjoneuleita. Säilö hyllyysi ajattomat kuviot kirjan kansissa, sillä näitä tullaan ihastelemaan vielä vuosienkin päästä.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Faktojen maailma

Faktojen maailma

Hans Roslingin tajunnanräjäyttävä "Faktojen maailma" avaa mielen ovet ja näyttää meille 10 vaistoa, jotka vääristävät maailmankuvaamme. Tämä on kirja yksilölle, joka haluaa oppia itsestään ja haluaa nähdä, miksemme saa hyödynnettyä kaikkea saatavilla olevaa tietoa. Rosling tuo kaiken tämän ilmi oivaltavasti, selkeästi ja viihdyttävästi, ja jakaa tiedon globaalin terveyden voittokulusta.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Kun minua ei enään ole

Kun minua ei enään ole

"Kun minua ei enää ole" ei ole varsinaisesti tietokirja, mutta se on kirja, johon säilötään tietoa. Tietoa sinusta. Se on kirja, johon voit kertoa kaiken sen, mitä ihmisten täytyy tietää kuolemasi jälkeen, aina salasanojen ja tärkeiden papereiden sijainneista lemmikkien ja rakkaiden esineiden kohtaloon. Hyvin täytettynä se myös jättää läheisillesi vähemmän vaivaa.

Lue tai kuuntele ilmaiseksi

Lukemista moneen makuun

Kevään suosikkikirjat yllättävät moninaisuudellaan, mikä on sinun, lukijan, kannalta hieno asia.

Jokainen tarinoista ansaitsee tulla luetuksi, joten mitä enää odotat? Valitse omasi!