E-kirja

Lue tai kuuntele

Aleksis Kivi - Kullervo maksuttomasti

Kullervon liikkeellepanevana voimana on sosiaalinen häpeä: orjanmerkki, jota Kullervo kantaa otsassaan. Alkuvoimainen Kullervo joutuu veljesvihan vuoksi orjaksi, surmaa emäntänsä, viettelee sisarensa ja syöksyy itse miekkaan. Levoton nuorukainen kylvää ympärilleen vihaa ja hävitystä, ja luo samalla elämästään kiihkeän ja surullisen tarinan.

Aleksis Kiven (1834–1872) ensimmäinen näytelmä, jolla hän voitti Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran näytelmäkirjoituskilpailun vuonna 1860. Kullervo julkaistiin tekijän uudelleen muokkaamana 1864, jolloin myös Nummisuutarit ilmestyi: tämä on näköispainos tästä SKS:n ensijulkaisusta.

Aleksis Stenvall syntyi vuonna 1834 Nurmijärvellä Palojoen kylässä räätäli Erik Johan Stenvallin (1798−1866) ja Anna-Kristiina Hambergin (1793−1863) perheeseen. Varojen puute pakotti Kiven keskeyttämään säännöllisen koulunkäynnin ja eroamaan kolmannelta luokalta 1852. Sen jälkeen hän jatkoi lukujaan yksityisesti ja pääsi ylioppilaaksi 23-vuotiaana syksyllä 1857. Ylioppilasvuotenaan 1857 Kivi päätti luopua pappishaaveista ja ryhtyä suomenkieliseksi kirjailijaksi. Aleksis Kivellä ei ollut lainkaan säännöllisiä tuloja. Kivi kärsi elämänsä viimeisinä vuosina unettomuudesta ja pahenevasta alkoholismista. Rahapula, velat, kirjojen heikko menekki, professori Ahlqvistin ainainen kritiikki ja pakollinen maaseudulla asuminen masensivat Kiveä. Aleksis Kivi kuoli 38-vuotiaana vuonna 1872 Tuusulassa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Aleksis Kivi

Julkaistu

2018-10-22

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

70 sivua

Tietoa kirjasta Kullervo

Kullervo on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Aleksis Kivi on kirjan kirjoittajana. Lukemista löytää 70 sivua, joiden seassa pystyt viettää mielenkiintoisa kokemuksia. Tässä tapauksessa ei ole onneksi tarve tyytyä ainoastaan luettavaan versioon, vaan poimittavana on myös 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirjaa onnistuu kuunnella siellä missä ikinä kuljet eli se luo matkasta mukaansatempaavamman. Kirjan on lukenut tuntematon. Kirjan on julkaissut Saga Egmont 2018-10-22. Äänikirjat sekä e-kirjat saavat aikaan tykkänään uudenaikaisen tavan iloita kirjoista. Äänikirjojen käyttämiseen kuten elektronisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain älypuhelimen, johon asennat haluamasi sovelluksen. Tilittämällä noin 10€ kuukausihinnan vapautat oven kirjojen todellisuuteen, missä ei varmasti lopu kirjat kesken sinun elämässäsi. Monet ohjelmista tarjoilee myöskin ilmaisen kokeilun, jolloin kykenet vapaasti tutkia sovellusta ilman euroakaan*.