E-kirja

Lue tai kuuntele

Elias Lönnrot - Suomen kansan arwoituksia maksuttomasti

"Hukka juosta hulkutteli, minä hännässä hukalla?"

"Hukka uida ulluttaa, sula edellä, jää jäljellä?"

"Piimä kaatui pirtin päälle, raswa lattiaan tipahti, ei lähde wuolten wuolimella, eikä pesten pesimellä, eikä luudalla la'asten?"

"Suomen Kansan Arwoituksia" sisältää sekä suomalaisia että virolaisia arvoituksia. Elias Lönnrot kokosi arvoitukset kansien väliin vuonna 1851.

Arvoitusten aiheet käsittelevät esimerkiksi luontoa, ihmissuhteita ja elämää maatalousyhteisössä. Monissa arvoituksissa on havaittavissa kalevalamainen tempo.
Elias Lönnrot (1802–1884) oli lääkäri ja kielentutkija, joka kokosi Suomen kansalliseepoksen "Kalevalan". Hän julkaisi "Kalevalan" lisäksi huiman määrän suomalaisia kansanlauluja ja sananlaskuja. Lönnrot teki ensimmäisen runonkeruumatkansa vuonna 1828 Hämeeseen, Savoon, Pohjois-Karjalaan ja Valamoon. Matkan aikana hän keräsi yli 6000 säettä suomalaisilta runonlaulajilta. Myöhemmin Lönnrot teki matkoja muun muassa Vienan Karjalaan. Lönnrot oli mukana perustamassa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraa vuonna 1831.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Elias Lönnrot

Julkaistu

2020-02-26

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

122 sivua

Tietoa kirjasta Suomen kansan arwoituksia

Lue heti touhukas klassikot Suomen kansan arwoituksia, jonka parissa koet uniikkeja hetkiä. Elias Lönnrot toimii kirjan kirjoittajana. Kirjan pituus on 122. Lisäksi e-kirjasta on tehty myös äänikirja versio, minkä pituus on 0:00:00 tuntia. Tämä kirja ei hillitse iloitsemaan kirjasta vain siihen aikaan kun kykenet lukemaan, päinvastoin saatat nautiskella kirjasta milloin tahdot kuten vaikka autolla ajaessa. Tätä kirjaa lukee tuntematon. Teos on alunperin julkaistu 2020-02-26 julkaisijan Saga Egmont toimesta. Perehtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin avaat itsellesi kokonaan tuoreen oven kirjojen pariin. Äänikirjat kuten myös e-kirjat kulkevat kätevästi mukanasi omassa kännykässäsi. Jos tahdot mennä' todella äänikirjojen pauloihin, niin sinun pitää vain tilittää kiinteä kk-maksu 10 - 15€ niin sinulla on mainio valikoima erilaisia kirjoja. Usea palveluista antaa lisäksi veloituksettoman ilmaisjakson, jolloin kykenet kahleettomasti tutkia palvelua ilman euroakaan*.