E-kirja

Lue tai kuuntele

Tommi Melender - Onnellisuudesta maksuttomasti

Onnellisuuden koko kirjo Tua Forsströmin runoudesta jalkapallon MM-kisoihin

Elämme onnellisuuden diktatuurissa. Onnellisuudesta on tullut imperatiivi, sen ympärille on rakennettu kokonainen teollisuudenhaara, käsitteenä se on porvarillistunut ja oikeistolaistunut. Tommi Melender sanoutuu uudessa esseekokoelmassaan irti tästä mutta haluaa silti olla onnellinen. Kukapa ei haluaisi? Melender sukeltaa onnellisuuden kulttuurihistoriaan, aina antiikin Kreikasta Montaigneen, mutta pulpahtaa pinnalle arkisessa ja laman runtelemassa nyky-Suomessa.

Mitä maaninen suhteemme rahaan ja varallisuuteen merkitsee mahdollisuuksillemme olla onnellinen? Onko onni löydettävissä terveydestä, fyysisestä kunnosta ja vakaasta sukupuoli-identiteetistä? Flaubert halveksi onnellisuutta, kun taas Camus'n mielestä sen tavoittelu oli ihmisen velvollisuus - kumpi oli enemmän oikeassa tai vähemmän väärässä? Pitäisikö meidän joissakin tilanteissa vastustaa onnellisuutta? Tästä kaikesta Melender kirjoittaa viisaasti, henkilökohtaisesti, tunnustuksellisestikin. Jos sokraattinen ihanne pitää paikkansa - tutkimaton elämä ei ole elämisen arvoista -, tämän kirjan lukeminen voi tehdä sinut vähän onnellisemmaksi.

Tommi Melenderin edelliset teokset ovat romaani Kylmä sota (2014) ja lukemista luotaava esseekokoelma Yhden ihmisen orgiat (2013).

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Tommi Melender

Julkaistu

2016-02-26

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

108 sivua

Tietoa kirjasta Onnellisuudesta

Onnellisuudesta on jännittävä sekä kiintoisa klassikotesseetnovellit, mikä ei toden totta jätä todellakaan kylmäksi. Teoksen kirjoittajana on ollut Tommi Melender. Onnellisuudesta on pituudeltaan 108 sivua, siis todella hyvä pituus läpi käytäväksi. Tässä tapauksessa ei ole silti tarve rajoittua ainoastaan luettavaan versioon, saatavissa on kanssa 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirja onkin erinoimainen tapa kuunnella kirjaa ollessasi esimerkiksi junassa, bussissa tai vaikka kävelyllä. Äänikirjan on lukenut tuntematon. Teoksen on julkaissut WSOY 2016-02-26. Äänikirjat sekä e-kirjat heittävät kokonaan uuden keinon iloita kirjoista. Äänikirjat sekä digitaaliset kirjat liikkuvat sopivasti mukanasi älypuhelimessasi. Äänikirjojen kuunteleminen on sulavaa eri laisilla sovelluksilla, mitkä toimivat kiinteällä kuukausimaksulla. Jos epäröit käyttäisitkö ohjelmaa, niin testaa sitä 2 viikon ajan.