E-kirja

Lue tai kuuntele

William Shakespeare - Sonetit maksuttomasti

Maailman tunnetuin rakkausrunojen kokoelma

William Shakespeare kehitti Italian renessanssin synnyttämästä sonettirunoudesta englantilaisen vastineen 1500-luvulla. Sonetit ovat rakkausrunoja, jotka ylistävät rakkauden eri puolia, maallista ja henkistä rakkautta, siihen liittyvää mustasukkaisuutta, uskollisuutta ja leikkiä.

Shakespearen Sonetit ilmestyi kokoelmana 1609. Runot lienee kirjoitettu pääosin 1590-luvulla, viimeiset seuraavan vuosisadan puolella. Shakespeare-suomentaja Paavo Cajanderilla oli aikomus näytelmien jälkeen suomentaa myös Sonetit, mutta hanke jäi kesken hänen kuollessaan 1913. Yli puoli vuosisataa myöhemmin, v. 1965 kokoelma ilmestyi ensimmäisen kerran suomen kielellä runoilija Aale Tynnin suomennoksena.

Aale Tynnin klassinen sointi soi yhä kirkkaasti ja alkuteoksen harmonialle uskollisena. Runot ovat nimeämättömiä, mutta numeroituja, ja niitä on kaikkiaan 154. Sonetit julkaistaan kaksikielisenä, Shakespearen runo ja käännös ovat rinnakkain.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

William Shakespeare

Julkaistu

2018-08-28

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

352 sivua

Tietoa kirjasta Sonetit

Sonetit on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Tämän erinomaisen teoksen on raapustanut William Shakespeare. Kyseinen teos on pituudeltaan 352 sivua, eli kirjaa riittää runsaasti hetkeksi. Tottakai ei ole pakollista taipua yksin luettavaan versioon, käytettävissä on lisäksi 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirjaa saattaa kuunnella ihan siellä missä milloinkin kuljetkaan ja se tekee matkastasi mukaansatempaavamman. Tämän kirjan sinulle lukee tuntematon. Teos on julkaistu 2018-08-28 ja teoksen julkaisijana toimii Werner Söderström Osakeyhtiö. Ääni – ja e-kirja on maittava keinolueskella ja kuunnella kirjaa justiinsa siellä jossa milloinkaan olet. Tarviit vain puhelimen jolloin kyydissäsi on tuhansia kirjoja. Sovellukset toimivat perinteisesti tietyllä kuukausimaksulla, jolla pystyt kuuntelemaan äärettömästi useita eri äänikirjoja tai lukemaan parhaimpia digitaalisia kirjoja. Jos et ole vuorenvarma onko tämän tyyppinen palvelu oikea sinulle, niin voit kokeilla tahtomaasi ohjelmaa veloituksetta 2 viikon ajan.