E-kirja

Lue tai kuuntele

Elias Lönnrot - Suomalaisia sananlaskuja maksuttomasti

"Suomalaisia sananlaskuja" sisältää Elias Lönnrotin keräämiä sananlaskuja. Lönnrot julkaisi sananlaskut alun perin "Mehiläinen"-nimisessä aikakauslehdessä. Ylioppilas Eero Jääskö kokosi Lönnrotin sananlaskut ja niiden selitykset kansien väliin. "Suomalaisia sananlaskuja" julkaistiin vuonna 1892.

Teos on kiinnostavaa luettavaa myös tämän päivän suomalaiselle, sillä monet vanhoista sananlaskuista kuuluvat myös nykykieleen.

"Ei luulo ole tiedon vertainen."

"Auta miestä mäessä, nosta lasta kynnyksessä."

"Parempi laiha sovinto, kuin lihavakin voitto."
Elias Lönnrot (1802–1884) oli lääkäri ja kielentutkija, joka kokosi Suomen kansalliseepoksen "Kalevalan". Hän julkaisi "Kalevalan" lisäksi huiman määrän suomalaisia kansanlauluja ja sananlaskuja. Lönnrot teki ensimmäisen runonkeruumatkansa vuonna 1828 Hämeeseen, Savoon, Pohjois-Karjalaan ja Valamoon. Matkan aikana hän keräsi yli 6000 säettä suomalaisilta runonlaulajilta. Myöhemmin Lönnrot teki matkoja muun muassa Vienan Karjalaan. Lönnrot oli mukana perustamassa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraa vuonna 1831.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Elias Lönnrot

Julkaistu

2020-02-26

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

27 sivua

Tietoa kirjasta Suomalaisia sananlaskuja

Jännittävä Suomalaisia sananlaskuja on suurenmoinen klassikotesseetnovellit, mitä luettaessa ajankulu haihtuu kokonaan. Tämän erinomaisen kirjan on raapustanut Elias Lönnrot. Tämä klassikotesseetnovellit pitää sisällään 27 sivua, joiden parissa nautiskella vaikka useampi hetkinen. Älä missään nimessä tyydy pelkästään digitaaliseen kirjaan, vaan yritä myös kirjan äänikirja versiota, minkä käyt läpi 0:00:00 tunnissa. Äänikirja on hyödyllinen käytäntö nauttia kirjaa olitpa metrossa, lentokoneessa tai vaikka pyöräilemässä. Äänikirjan on lukenut tuntematon. Kyseisen kirjan julkaisi Saga Egmont 2020-02-26. E- ja äänikirjat tarjoilevat hyvän tilaisuuden nauttia kiinnostavista kirjoista matkalla tai kotona. Se kaikki onnistuu mutkattomasti, kun ainoastaan omistat puhelimen. Silloin kun vaadit mennä todella äänikirjojen todellisuuteen, sinun alkaa suorittaa kiinteä kk-maksu 10 - 20euroa niin käytössäsi on mahtava kokoelma kirjoja. Kun edelleen epäilet käyttäisitkö sinä kyseistä palvelua, niin yritä sitä välittömästä 2 viikon ajan.