E-kirja

Lue tai kuuntele

Riina Katajavuori - Mennään jo naapuriin maksuttomasti

Kansainvälisyyskasvatusta kaikenikäisille

Kahdeksanvuotias helsinkiläistyttö Vellamo lähtee rimpauttelemaan ovikelloja pitkin pääkaupunkiseutua ja tutustuu reissuillaan uusiin ystäviin. Tervetuloa monikulttuuriseen Suomeen!

Amerikkalaisessa kiekkoilijaperheessä Vantaalla odotetaan kiitospäivää ja joulupukkia ja käydään isän peleissä kannustamassa. Kiekkokauden päätyttyä mennään kesäksi toiseen kotiin Michiganiin. Ghanalaisperheen isä on heimokuningas. Esikoispojan mielestä ruotsi ja matikka ovat kouluaineista helpoimmat. Kreikkalais-brasilialaisessa perheessä perheenjäsenet puhuvat toisilleen sikin sokin neljää eri kieltä. Yhdessä asiassa ollaan kuitenkin jämptejä: koiralle puhutaan vain portugalia. Yksivuotias Vasili ymmärtää kaikkia kieliä. Tärkeimmät niistä ovat hymy, nauru, leikki ja syli. Syyriasta tullut 7-vuotias Adam tietää, että ihmiset ovat tärkeämpiä kuin tavarat.Kuvittaja Salla Savolainen, kirjailija Riina Katajavuori ja 8-vuotias Vellamo kiersivät parissakymmenessä lapsiperheessä pääkaupunkiseudulla. Salla Savolainen piirsi kodeista ja niiden asukkaista paikan päällä kuvan ja Riina Katajavuori jututti perheenjäseniä. Perheiden vanhemmat ovat alkujaan muualta saapuneita, mutta heistä on tullut osa suomalaista yhteiskuntaa. Kodeista avautuu uusi makujen, kielten ja kulttuurien maailma, jossa moni asia on silti ihan tuttua. Ujostellaan, leikitään, nauretaan, syödään - niin kuin kaikissa lapsiperheissä. Mennään jo naapuriin on itsenäinen jatko-osa Katajavuoren ja Savolaisen rakastetulle kuvakirjalle Mennään jo kotiin (Tammi 2007), jossa kurkistettiin suomalaisiin koteihin. Kirja käännettiin myös saksaksi. Nyt tekijät ovat halunneet esitellä monikulttuurista Suomea, pääkaupunkia ja sen lapsia, joilla on kulttuurista pääomaa ja perimää monesta eri ilmansuunnasta.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Riina Katajavuori

Julkaistu

2019-07-30

Lukija

Pinja Flink

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

56 sivua

Tietoa kirjasta Mennään jo naapuriin

Sähköistävä Mennään jo naapuriin on jännä lapset, mitä lukiessa ajankulu häviää täysin. Riina Katajavuori on teoksen kirjoittajana. Teoksen pituus on 56. Luettavan kirjan lisänä kuunneltavissa on lisäksi loistava äänikirja, minkä mukana vietät vähintään 0:00:00 tuntia. Äänikirja on loistava tapa kuunnella kirjaa hetkinä kun olet julkisessa ja luo myöskin lenkistä kivemman. NAME äänikirjan lukija on Pinja Flink. Kyseisen kirjan julkaisi Tammi 2019-07-30. Ääni – sekä digitaalinen kirja on kätevä tapa lueskella ja kuunnella kirjaa juuri siellä jossa ikinä kuljetkaan. Tarviit vaan kännykän jolloin kyydissäsi on lukematon määrä kirjoja. Äänikirjojen kuunteleminen on ongelmatonta sovelluksilla, mitkä pyörivät kiinteällä kk-maksulla. Suurinosa palveluista antaa kanssa vapaan kokeilun, tähän tapaan voit esteettömästi tutkia sovellusta ilman euroakaan*.