E-kirja

Lue tai kuuntele

Sergei Verigin - Pettureita vai sodan uhreja – Yhteistyö vihollisen kanssa Karjalassa toisen maailmansodan aikana maksuttomasti

Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa sota-ajan Karjalassa harjoitetun yhteistyön eri aspekteja. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta todellisuudessa oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin. Paikallisen väestön yhteistyö miehitysviranomaisten kanssa toisen maailmansodan aikana Karjalassa ja Suomessa on teema, jonka käsittely oli pitkään Neuvostoliiton historiankirjoituksessa kokonaan kielletty. Yhteistyötä kuitenkin oli rajan molemmin puolin. Jotkut suomalaiset siviilit sekä sotavangit taipuivat yhteistyöhön neuvostoviranomaisten kanssa, ja suomalaiset miehitysviranomaiset saivat vuosina 1941–1944 niin ikään tarvitsemaansa tietoa niin sotavangeilta kuin paikallisilta siviileiltäkin. Mielenkiintoinen yksityiskohta yhteistoiminnan historiassa olivat venäläisille sotavangeille Suomessa perustetut vakoojakoulut, joissa koulutettiin lähinnä heimosotavankeja lähetettäväksi vihollisen selustaan.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Sergei Verigin

Julkaistu

2014-02-28

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

165 sivua

Tietoa kirjasta Pettureita vai sodan uhreja – Yhteistyö vihollisen kanssa Karjalassa toisen maailmansodan aikana

Pettureita vai sodan uhreja – Yhteistyö vihollisen kanssa Karjalassa toisen maailmansodan aikana on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Tämän teoksen on raapustanut Sergei Verigin. Kyseinen kirja on pituudeltaan 165 sivua, eli lukuiloa riittää usemmaksi ajankohdaksi. Tämän lisäksi teoksesta onnistuu lisäksi kuunneltava versio, jonka kestoaika on 0:00:00 tuntia. Äänikirja ei rajoita sinua iloitsemaan kirjasta yksin siihen aikaan kun kykenet lukemaan, sen sijaan onnistut nautiskella kirjasta aina kun haluat vaika lentokoneessa. Tämän äänikirjan sinulle lukee tuntematon. Kirjan on julkaissut Minerva Kustannus 2014-02-28. Pane alulle heti äänikirjoihin ja e-kirjoihin totutteleminen ja pystyt iloitsemaan kirjoista täysin uudenaikaisella tavalla. Silloin kun sinulla on oma kännykkäsi mukanasi, niin sinulla on mukanasi lukemattomia erilaisia kirjoja. Tilittämällä noin 15€ kuukausihinnan avaat näin oven kirjojen maailmaan, missä ei taatusti lopu kirjat sinun elämässäsi. Äänikirjojen yrittäminen on samoin todella vaivatonta, sillä kykenet sitoutumatta yrittää ohjelmaa maksuttomasti 2 viikon ajan.