Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Marja-Leena Tiainen - Alex ja pelon aika maksuttomasti

14-vuotias Alexander Sylvanov asuu maassa, jossa poljetaan ihmisoikeuksia. Alexin isä Anton on vallanpitäjien mustalla listalla, ja myös isoveli Zaza on sekaantunut politiikkaan. Alexin elämä on kuitenkin turvallisissa uomissa aina siihen päivään asti, kun Plataanikaupungissa räjähtää tuhoisa pommi. Isoveli Zaza lähtee karkuun, ja turvallisuuspoliisi pidättää Antonin. Alex on järkyttynyt ja peloissaan. Eivät kai isä ja veli mitään terroristeja sentään ole?

Syksy kuluu, eivätkä isä ja veli palaa. Vuokra-emäntä Lidia huolehtii Alexista, mutta sitten rahat loppuvat. Lopulta Alex päätyy pahamaineiseen lastenkotiin, Hotelli Hiltoniin . Lastenkoti on viheliäinen paikka. Kadullakin on parempi, Alex ajattelee ja karkaa. Elämä kodittomana ei ole herkkua, eikä Alexin oloa paranna huoli isän ja veljen kohtalosta. Turvattomuuteen tuo valoa ystävyys muiden katunuorten kanssa. Erityisesti Alex kiintyy Sofiaan, joka haaveilee muuttavansa Saksaan. Alex haluaisi päästä Ruotsiin setänsä luokse, mutta siihen tarvittaisiin iso tukku rahaa.

Alex miettii jo ryhtymistä kaupungin alamaailmaa johtavan Boriksen hommiin, kun matkarahat järjestyvät yllättävältä taholta. Kesän kynnyksellä Alex hyvästelee katukaverinsa ja lähtee yksin vaaralliselle ja jännittävälle pakomatkalle. Päämääränä on Ruotsi, mutta lopulta Alex joutuu Suomeen, Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Marja-Leena Tiaisen uusi nuortenromaani pitää tuttuun tapaan lukijan vankasti otteessaan. Teos saa suomalaiset nuoret vaivihkaa samastumaan ikätovereihinsa, joiden on ollut pakko paeta omasta maastaan. Alex ja pelon aika aloittaa sarjan, joka kertoo turvapaikkaa hakevista nuorista.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Marja-Leena Tiainen

Julkaistu

2007-01-01

Lukija

Jarkko Tamminen

Äänikirjan pituus

415 min

E-kirjan pituus

162 sivua

Tietoa kirjasta Alex ja pelon aika

Alex ja pelon aika on jännä ja hauska nuoretya, joka ei ehdottomasti jätä lukijaansa vaisuksi. Kirjan on kirjoittanut Marja-Leena Tiainen. Alex ja pelon aika on pituudeltaan 162 sivua, elikä vallan mainio pituus läpi käytäväksi. Älä silti rajoitu vain e-kirjaan, sen sijaan kokeile myös teoksen äänikirja versiota, minkä käyt läpi 6:55:36 tunnissa. Äänikirja onkin huikea käytäntö kuunnella kirjaa olitpa esimerkiksi metrossa, lentokoneessa tai vaikkapa ulkoilemassa. Äänikirjan rentouttavana äänenä toimii Jarkko Tamminen. Teos on alunperin julkaistu 2007-01-01 julkaisijan Tammi toimesta. Äänikirjat sekä e-kirjat luovat perusteellisesti tuoreen tavan nautiskella kirjoista. Se koko juttu sujuu mutkattomasti, jos omistat kännykän. Silloin kun mielit päästä todella äänikirjojen pauloihin, niin sinun alkaa maksaa kiinteä kuukausihinta 10 - 20e niin käytössäsi on isokokoinen valikoima erilaisia e-kirjoja. Äänikirjojen koettaminen on lisäksi suunnattoman helppoa, koska kykenet rajattomasti testata palvelua maksuttomasti 2 viikon ajan.