Lue tai kuuntele

Mikko-Olavi Seppälä, Elina Seppälä - Suomen kultakausi maksuttomasti

Ensi kertaa Suomen taiteen kultakauden kaikki taiteenalat rinta rinnan.

Canth ja Leino, Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, jugendtalot ja ateljeehuvilat, Sibelius, Prinsessa Ruususen häämarssi... 1880-luvun ja itsenäistymisen välisenä aikana luotiin iso osa kaikkien taiteenalojen klassikoista. Miten käsitys kultakaudesta muuttuu, kun nähdään sen koko kuva?

1880-luvulla nouseva kansallishenki kannusti taiteen pariin, mutta samaan aikaan ulkomailla opiskelu oli välttämättömyys, sillä oppilaitoksia ei ollut. Pienen kansan kaikki kyvyt otettiin käyttöön mesenaattien varoilla. Luovat ihmiset tekivät rohkeita loikkia uusille taiteenaloille. Tällaisena aikana eri alojen taiteilijat muodostivat yhteisöjä, tukivat ja rakastivat toisiaan sekä kilpailivat toistensa kanssa. Muutamassa vuosikymmenessä taide harppasi realismista modernismin kynnykselle, yksilöt ylittivät itsensä ja kansallistaiteilijoita syntyi. Kirja kertoo kultakaudesta, yhteiskunnasta sen taustalla jayksityiskohtaisemmin eri taiteenalojen kehityksestä.

FT Elina Seppälä ja dosentti Mikko-Olavi Seppälä ovat kulttuurihistorian tutkijoita ja tietokirjailijoita. Työparina he täydentävät toisiaan: Mikko-Olavin aloja ovat teatteri, kirjallisuus ja populaarikulttuuri, Elinan puolestaan taidehistoria, musiikki ja kulttuuridiplomatia.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Mikko-Olavi Seppälä, Elina Seppälä

Julkaistu

2020-09-15

Lukija

Panu Vauhkonen

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Suomen kultakausi

Suomen kultakausi on kiehtova sekä kiintoisa nuoretya, mikä ei ehdottomasti jätä ketään väsyneeksi. Tämän upean teoksen on laatinut Mikko-Olavi Seppälä, Elina Seppälä. Lukemista löytää 0 sivua, joiden kanssa pystyt tuntea ainutkertaisia tuntemuksia. Myöskin tästä kirjasta löydät suositun äänikirja variation jonka keskuudessa vietät peräti 0:00:00 h. Äänikirjaa kykenee kuunnella ihan siellä missä ikinä liikut ja se tekee matkasta kiehtovamman. Tämän äänikirjan lukija ääni on Panu Vauhkonen. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2020-09-15 julkasijan tuntematon toimesta. Aloita hetimiten äänikirjoihin sekä digitaalisiin kirjoihin perehtyminen ja kyet nautiskelemaan kirjoista hyvin aintlaatuisella tavalla. Äänikirjat kuten myös digitaaliset kirjat tallustavat mukvasti mukana kännykässäsi. Kun haluat päästä oikeasti äänikirjojen pauloihin, niin sinun alkaa vain suorittaa kiinteä kuukausihinta 10 - 20euroa jolloin hyödynnettävänäsi on eeppinen yhditelmä erilaisia e-kirjoja. Mikäli et ole vuorenvarma onko tämän vertainen sovellus sopiva sinulle, niin kykenet testata tahtomaasi ohjelmaa veloituksetta 2 viikon ajan.