Parhaat äänikirjat puhelimeen

Seuraavat palvelut tarjoavat sinulle tuhansia äänikirjoja ilmaiseksi ilman sitovaa määräaikaa

Meiltä löydät muunmuassa seuraavanlaisia äänikirjoja

Kuuntele tai lue veloituksetta muunmuassa nämä kirjat:

Parhaat tavat kuunnella äänikirjoja puhelimessa

Parhaat äänikirjasovellukset

Kaipaatko viihdykettä arjen arkisiin askareisiin? Mitä jos seuraavana siivouspäivänä laitatkin taustalle soimaan mielenkiintoisen äänikirjan? Vai onko edessäsi pitkääkin pidempi automatka? Voisiko automatka sujua edes hitusen vaivattomammin, jos lataat jo etukäteen puhelimeesi parhaat äänikirjat? Äänikirja voi kertoa sinulle mielenkiintoisia sekä sydäntä raapaisevia elämänkertoja, sykettä kohottavia jännäreitä, vai kuunteletko mieluummin laadukasta tietokirjallisuutta.

Rauhoittavaa kirjallisuutta on mitä parhain kuunnella esimerkiksi illalla sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Mutta vastaavasti äänikirja voi olla sinun tämän syksyn liikkeelle laittava voimasi. Etsi omat suosikkisi useista eri äänikirjoista ja suorita niiden tahdissa joka aamu oma aamulenkkisi. Siinä missä kehosi vahvistuu ja aineenvaihdunta herää henkiin, saat myös sopivasti uusia ajatusärsykkeitä. Ja mikä voisikaan olla sen parempi keino aloittaa uusi päivä, kun keho ja mieli ovat täysin heränneet?

Äänikirjat tuovat helposti ja nopeasti kirjat sinne missä et normaalisti ole tottunut kuuntelemaan mielenkiintoista tietokirjaa tai romanttista novellia. Äänikirjan kuunteleminen voi tarjota sinulle uudenlaisia tapoja muodostettavaksesi, sillä ne paikat, jossa et ole aiemmin pystynyt uppoutumaan kirjojen monipuoliseen maailmaan- avautuu nämä nyt uusien ja mielenkiintoisten äänikirjojen myötä.

Oletko vuosikaudet nukuttanut lapsia pimeässä makuuhuoneessa? Mitä jos tällä kertaa iltasadun jälkeen laitatkin korvanapit korvaan, ja aloitat kauan haaveilemasi kirjan nauttimisen- kuuntelemalla. Kyseessä on win- win tilanne, sillä siinä missä lapsesi on tyytyväinen tutun ja turvallisen aikuisen läsnäolosta, on tämä pelkässä pimeässä istuminen nyt monin verroin mielenkiintoisempaa.

Huomaatko, ei ole olemassa yhtä ja ainutta tapaa kuunnella äänikirjoja, voit kokeilla mikä on oma suosikkisi. Ja voi olla, että yhtenä päivänä koet lenkillä olevan äänikirjan kuuntelun o levan juuri se juttu, jota kaipasit, kun taas toisena päivänä kaipaatkin lenkillä enemmän omaa rauhaa sekä sitä että saat kävellä vain omien ajatuksiesi kanssa. Jos kuitenkin tiedät, että joskus nämä ajatuksesi eivät ole sinulle sitä parasta seuraa, ennakoi tilanne ja valitsekin äänikirja lenkkikaveriksi. Näin mielesi ei pääse punomaan sinulle negatiivisen ajattelun verkkoja, vaan voi olla että saat lenkistä sekä kirjoista uudenlaista inspiraatiota. Valitse oma äänikirja- sovelluksesi ja kokeile mikä on juuri sinulle se kaikkein parhain keino kuunnella mielenkiintoisia äänikirjoja.

Miksi kuunnella äänikirjoja puhelimessa?

Kuuntele äänikirjat puhelimessa

Miksi haluaisit kuunnella äänikirjoja? Voi olla, että tämä on ensimmäinen ajatuksesi, kun kuulet termin äänikirja. Pidä mieli avoimena, sillä siinä missä olet aina aiemmin tottunut lukemaan kirjoja tietyssä paikassa tiettynä aikana, voi nyt olla mahdollisuutesi laajentaa tätä kokemusta. Onko arjessasi, kuinka usein tilanteita, jossa sinulla on kirjaimellisesti kädet täynnä töitä, mutta mielesi jaksaa jatkaa sen loputonta ajatuksenjuoksua. Mitä jos tämä villinä juokseva mielesi saisikin uudenlaisia ajatusärsykkeitä? Mitä jos valitset äänikirjasovelluksesta mielenkiintoisen kirjan, joka saa mielenkiintosi heräämään. Tällä tavoin töiden tekeminenkin saattaa tuntua jopa hivenen vaivattomammalta.

Yksi syy äänikirjan kuuntelemiseen saattaa olla myös jokin terveydellinen syy. Usein toistuvat migreenit saattavat olla syynä siihen miksi et pääse nauttimaan kiehtovista tarinoista niin usein kuin haluaisit. Mitäpä jos tämä tarina kerrotaankin tällä kertaa korvaasi samalla tavoin kuin äiti on joskus aikoinaan lukenut sinulle iltasatuja. Mitäpä jos annat sisäisen lapsesi nauttia siitä hetkestä, kun voit vain sulkea silmäsi ja nauttia tarinasta, jonka olet kohta kuulemassa. Kuuntelemalla, voit lisätä tarinaan oman mielikuvituksen avulla lisää mielenkiintoisia hetkiä, kohtaamisia, tai kuvitella miltä jokin tarinan henkilö juuri sillä hetkellä näyttää. Jos istut joka päivä tuntikaupalla junassa, autossa tai vaikkapa bussissa, et ehkä jaksa pitkän työpäivän päätteeksi lukea ja iltasanomatkin on jo selattu useampaan kertaan läpi. Tällöin voit painaa nappikuulokkeet korvillesi ja pääset aloittamaan oman matkasi, tällä kertaa hyvällä ja mukaansa tempaavalla tarinalla höystettynä. Vaikka fyysisesti istuisit edelleen kulkuneuvossasi, voi olla, että mielikuvissa olet aivan jossain muualla…

Äänikirjan avulla voit siis joko vapaaehtoisesti tarjota sinulle uudenlaisen tavan nauttia mielenkiintoisista tarinoista sekä oppikirjoista. Ja kuten aiemmin totesimme, syy miksi käännyt äänikirjojen pariin voi olla myös pelkästään terveydellinen. Jos sinun on vaikea hahmottaa esimerkiksi pientä tekstiä illan hämärässä, voit säästää silmiäsi äänikirjan avulla. Anna lukijan kuiskia tarina korvaasi, jolloin sinun ei tarvitse murehtia mahdollisia lukemisesta seuraavia päänsärkyjä. Äänikirja vie sinut mitä mielenkiintoisimmille matkoilla, vaikka suoraan oman kotisohvasi nurkasta. Lisäksi äänikirja tarjoaa ratkaisun sinulle, joka kamppailet lukivaikeuksien, tai erilaisten oppimisvaikeuksen kanssa. Älä anna näiden syiden olla enää sinun ja mielenkiintoisten tarinoiden esteenä. Äänikirjojen avulla rajat poistuvat ja voit vain laittaa silmäsi kiinni sekä nauttia tarinan voimasta. Ei siis ihme, että mielenkiintoiset tarinat ovat houkutelleet kuulijoita jo vuosisatojen, jos ei jopa tuhansien ajan. Siinä missä aiemmin tarinoita kerrottiin illan hämärtyessä nuotiotulen äärellä, on nämä tarinat tulleet aina yhä vain lähemmäs sinua. Tarinoiden avulla hiljainen tieto on siirtynyt sukupolvilta toisille, nyt usein kertojan äänenä toimii heimopäällikön sijaan digitaalisen äänikirjan miellyttävän äänen omaava lukija.

Milloin kuunnella äänikirjoja puhelimessa?

Kuuntele äänikirjoja missä tahansa

Voit kuunnella äänikirjoja silloin kun haluat, siellä missä haluat! Tähän ei siis ole olemassa mitään yhtä ainoaa ja oikeaa vastausta. Äänikirja tuo tarinanvoiman sinne missä et ehkä aiemmin ole ajatellut tarinan olevan mahdollista. Äänikirjan avulla pääset keskelle digitaalista kirjastoa ja tämä kirjasto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, vuorokauden ympäri.

Voit kuunnella mielenkiintoista kirjaa niin kotisohvalla rankan työpäivän päätteeksi, kuin laittaa korvanapeista aamulenkkikaveriksesi suositun bestsellerin. Näin voit samanaikaisesti antaa kehollesi raikasta ulkoilmaa, kuin sielullesi ravintoa.

Ja voi pojat, mitä kaikkea alkava päivä silloin tuokaan tullessaan, kun olet käynnistänyt uuden päivän tällä tavalla. Äänikirja tarjoilee sinulle matkaviihdykettä. Kauas on pitkä matka, ja niin on myös sinne istuttava aikakin. Siksi seuraava Lapin matka taittuu kuin suorastaan nopeammin, kun lataat puhelimeesi kätevääkin kätevämpään äänikirjasovelluksen, ja näin pääset taittamaan kilometrien lisäksi myös mielenkiintoista tarinaa. Onkin sinun valintasi, minkälainen tarina sinua parhaiten kiehtoo? Ennen nukkumaan menoa, voit kokeilla romanttista novellia, jolloin yöunet eivät pääse häiriintymään liian jännittävän tai lennokkaan tarinan vuoksi. Kuuntele äänikirjaa niin aamulenkillä, juoksulenkillä, kotisohvalla, sängyllä maaten, ennen nukahtamista tai vaikka keskellä kirjasta päivää.

Onko kesäloma edessäsi ja haluat unohtaa hetkeksi työasiat? Ota kesämökille mukaan puhelin, johon olet ladannut omat suosikkikirjasi. Laita puhelin offline - tilaan, käy makaamaan puutarhakeinuun, nurmikolle tai vaikka laiturin nokkaan. Laita kuulokkeet korville, ja makaa selälläsi ihaillen samalla taivaalla lipuvia pilven hattaroita! Voit antaa alati juoksevan mielesi hiljentyä kuuntelemaan mielenkiintoista tarinaa. Tämä jos mikä vie sinut pois kaikesta kiireestä ja hälinästä. Varo vain tämä voi olla kerrassaan niin rentouttavaa, että huomaat nukahtaneesi kesken mielenkiintoisen äänikirjan. Mutta ei hätää, me kaipaamme yhä enemmän ja enemmän hetkiä, jossa me voimme vain olla läsnä tässä hetkessä. Nauttien ja kuulostellen, siihen äänikirja tarjoaa eheyttävän hiljaisuuden lisäksi myös erinomaisen vaihtoehdon. Voi kuitenkin olla, että jatkuvassa arjen kiireessä ja hektisyydessä äänikirjan ääreen pysähtyminen saattaa alkuun tuntua hankalalle. Mutta älä kuitenkaan luovuta, sillä pienellä harjoittelulla pääset sukeltamaan tähän äänikirjojen mielenkiintoiseen maailmaan!

Tutustu myös näihin