Äänikirja

Lue tai kuuntele

J. H. Erkko - 3 Kotoista tarinaa maksuttomasti

J.H Erkko (1849-1906) (Juhana Heikki Erkko) ,oli tunnettu suomalainen kulttuurivaikuttaja, kirjailija ja runoilija, joka oli ammatiltaan opettaja. Hän teki matkoja ulkomaille: Englantiin, Saksaan, Itävaltaan, Italiaan, Monacoon, Ranskaan, Tanskaan, Sveitsiin, sekä kävi myös Egyptissä ja Palestiinassa. Erkko oli vankka suomalaisuusaatteen kannattaja, ja tuki mm. nuoriso- ja raittiusseurojen toimintaa. Hän rakennutti Tuusulaan Pekka Halosen suunnitteleman Erkkola-taiteilijakodin itselleen vuonna 1902. Erkko tuki myös suomenkielisten koulujen perustamista, koska hänestä oli tärkeää suomen kielen aseman parantaminen ja sitä kautta sivistyksen kehittäminen. Hän lahjoitti Tuusulan kirjastolle merkittävän kirjakokoelman.

Erkko on tehnyt runot useisiin tunnettuihin lauluihin, kuten joululauluun "No onkos tullut kesä" , "Olet maamme armahin suomenmaa", Hämäläisten laulu, Oskar Merikannon sävellykset Muistellessa, Merelle ja Laula tyttö. Hän sai kirjailijaeläkkeen, josta ei kuitenkaan ehtinyt nauttia.

Tälle äänikirjalle on valittu kolme "kotoista tarinaa", kokoelmasta Kotoisia tarinoita. Nuo tarinat ovat: 1. Kuinka syys muuttui kevääksi 2. Wiipurin rinkeli 3. Jättiläisen sydän.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

J. H. Erkko

Julkaistu

2019-09-27

Lukija

Ritva-Liisa Elivuo

Äänikirjan pituus

29 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta 3 Kotoista tarinaa

3 Kotoista tarinaa on vaikuttava sekä iloinen romaanit, mikä ei jätä yhtäkään väsyneeksi. Teoksen kirjoittajana on ollut J. H. Erkko. Tämä kirja on sivumäärältään 0 sivua, toisin sanoen riemua piisaa usemmaksi myöhäisillaksi. Digitaalisen kirjan kera käsillä on mahtava äänikirja, minkä avulla vietät 0:29:28 tuntia. Äänikirja onkin fantastinen tyyli kuunnella kirjaa ollessasi esimerkiksi ratikassa, autossa tai vaikkapa ulkoilemassa. Kirjan hurmaavana kertojana toimii Ritva-Liisa Elivuo. Kirja on alunperin julkaistu 2019-09-27 julkaisijan Saga Egmont toimesta. E- ja äänikirjat tuottavat miellyttävän tavan iloita kiinnostavista kirjoista matkustaessa tai kotona. Tämä koko juttu onnistuu mukavasti, jos omistat älypuhelimen. Sovellukset pyörivät perinteisesti kiinteällä kk-maksulla, jolla pääset kuuntelemaan määrättömästi erilaisia äänikirjoja sekä lukemaan parhaita digitaalisia kirjoja. Kun edelleen epäröit käyttäisitkö sinä sovellusta, niin yritä sitä nyt 2 viikon ajan.