E-kirja

Lue tai kuuntele

J. I. Vatanen - Avuttomia maksuttomasti

Perhe ei aina tarkoita turvaverkkoa. Kirja seuraa erään köyhän pariskunnan elämää vuosisadan alun Suomessa. Köyhien kurjuus voimistuu, rikkaat kauhovat lautaselleen enemmän kuin tarvitsevat. Vanha pariskunta tarvitsee apua, mutta mitä tehdä, kun omat lapsetkaan eivät voi auttaa? Mistä löytyy turva, kun köyhyys ulottautuu sukupolvesta toiseen?

Vatanen kuvaa köyhyyttä realistisesti, mutta silti inhimillisesti. Köyhä ja avuton ihminen on hänen kuvaamanaan ennen kaikkea ihminen. J. I. Vatanen on yksi kirjailija Algot Untolan (1868–1918) salanimistä. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä. J. I. Vatasen lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Maiju Lassila, Irmari Rantamala, Väinö Stenberg, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

J. I. Vatanen

Julkaistu

2020-06-19

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

92 sivua

Tietoa kirjasta Avuttomia

Kuuntele vaiheakas romaanit Avuttomia, jonka kera elät suurenmoisia kokemuksia. Tämän fastastisen teoksen on kirjoittanut J. I. Vatanen. Tämä kirja on pituudeltaan 92 sivua, siis riemua riittää runsaasti myöhäisillaksi. Älä kuitenkaan jää pelkästään e-kirjaan, yritä myös kirjan äänikirja versiota, jonka nautit 0:00:00 tunnissa. Äänikirja onkin erinoimainen konsti kuunnella kirjaa olitpa esimerkiksi metrossa, lentokoneessa tai vaikkapa juoksemassa. Kirjan vetoavana äänenä toimii tuntematon. Kirjan julkaisupäivämääränä on ollut 2020-06-19 julkasijan Saga Egmont toimesta. Siirtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin luot itsellesi aivan tuoreen oven kirjojen luokse. Tarvitset ainoastaan kännykän ja messissä on lukemattomia kirjoja. Suorittamalla noin 15€ kk-maksun korkkaat oven kirjojen maailmaan, jossa ei takuulla lopu kirjat kesken sinun elämässäsi. Mikäli vieläkin epäilet käyttäisitkö sovellusta, niin kokeile sitä 2 viikon ajan.