Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Édouard Louis - Ei enää Eddy maksuttomasti

Henkeäsalpaava omaelämäkerrallinen romaani, joka järkytti Ranskaa.

Ei enää Eddy on Ranskan viime vuosien kohutuin ja puhutuin romaani, joka nousee lähes julman niukkaa kerrontaansa suuremmaksi kuvaksi unohdetusta Ranskasta, köyhyydestä, tuomitsemisesta ja näköalattomuudesta.

Kaikki tietävät, että Eddy Bellegueulessä on jotain vialla: vanhemmat, sisarukset, kyläläiset, ystävät, Eddy itse. Ja vaikka hän yrittää kaikkensa, hän ei muutu. Toiset tunnistavat erilaisuuden ja vainoavat Eddyä, toiset hylkivät häntä. Unohdetulla pohjoisranskalaisella teollisuuspaikkakunnalla sovinismi, köyhyys ja näköalattomuus pitävät valtaa: se Ranska, jonka tunnemme, on unohtanut heidät kaikki. Heitä ei ole olemassa kirjallisuudessa eikä mediassa, heillä on vain tämä hetki, eikä kukaan kuule heitä. Ei enää Eddy kertoo, miten Eddy Bellegueule kasvoi väkivallan keskellä homoseksuaalina, erilaisena, ainoana toiveenaan olla niin kuin muut, ja miten hän löysi kuin sattuman kauppaa pakotien toiseen maailmaan.

Édouard Louis (aiemmin Eddy Bellegueule, s. 1992 Hallencourtissa) kirjoitti esikoisteoksensa Ei enää Eddy vain 21-vuotiaana. Ensimmäinen kustantaja hylkäsi kirjan sillä perusteella, että sen kuvaamaa köyhyyttä ei olisi Ranskassa ollut enää sataan vuoteen. Kun kirja julkaistiin, siitä tuli arvostelumenestys, sitä myytiin yli 300 000 kappaletta, ja se herätti kiivasta poliittista keskustelua. Louis on opiskellut sosiologiaa Pariisissa, ja hän kirjoittaa neljättä kirjaansa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Édouard Louis

Julkaistu

2019-08-26

Lukija

Ville-Veikko Niemelä

Äänikirjan pituus

291 min

E-kirjan pituus

106 sivua

Tietoa kirjasta Ei enää Eddy

Ei enää Eddy on kiehtova sekä hauska romaanit, joka ei ehdottomasti jätä lukijaansa vaisuksi. Édouard Louis on kirjan kirjoittajana. Kirjan pituus on 106. Myöskin tästä kirjasta löydät suositun äänikirja edition jonka kera koet lukuhetkiä peräti 4:51:34 h. Äänikirja onkin toimiva konsti nauttia kirjaa olitpa esimerkiksi ratikassa, taksissa tai vaikkapa juoksemassa. Tämän äänikirjan lukijana on Ville-Veikko Niemelä. Teos on alunperin julkaistu 2019-08-26 julkaisijan Tammi toimesta. Ääni – ja digitaalinen kirja onkin maittava konstilueskella tai kuunnella kirjaa justiinsa siellä jossa kuunaan oletkaan. Mikäli sinulla on ikioma älypuhelimesi mukanasi, niin sinulla on myös taskussasi lukemattomia kirjoja. Sitten kun mielit mennä' kunnolla e-kirjojen todellisuuteen, sinun alkaa vain maksaa kiinteä kuukausimaksu 10 - 15euroa jolloin sinulla on valtava yhditelmä äänikirjoja. Kirjojen koettaminen on lisäksi suunnattoman vaivatonta, koska pystyt rajattomasti kokeilla ohjelmaa ilmaiseksi 2 viikon ajan.