E-kirja

Lue tai kuuntele

Irmari Rantamala - Harhama 3 maksuttomasti

Harhama on suomalainen, Pietarissa asuva mies, jonka elämä hymyilee – hän on onnistunut luomaan mittavan omaisuuden ja on juuri menossa naimisiin Magda-nimisen naisen kanssa. Pian Harhamalle kuitenkin selviää, etteivät haaveet perhe-elämästä voi toteutua Magdan kanssa – ja nämä tapahtumat sysäävät Harhaman kohti monimutkaista vyyhtiä, jossa hän menettää omaisuutensa, tutustuu sosialismiin ja alkaa yhä enemmän kyseenalaistaa suuryritysten toimintaa.

"Harhama" on Algot Untolan hengästyttävä ja filosofinen esikoisteos, jossa liikutaan myös rinnakkaistodellisuuksissa. Teosta on verrattu Aldous Huxleyn menestysteokseen "Uljas uusi maailma" (1932).

Tämä on romaanin kolmas osa. Irmari Rantamala oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä. Irmari Rantamalan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Maiju Lassila, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Irmari Rantamala

Julkaistu

2020-06-05

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

435 sivua

Tietoa kirjasta Harhama 3

Mieleenpainuva Harhama 3 on jännä romaanit, mitä lukiessa ajankulu haihtuu kerrassaan. Teoksen tekijänä on ollut Irmari Rantamala. Tämä GENRE on sivumäärältään 435 sivua, siis iloa piisaa runsaasti ajankohdaksi. Tämän kirjan kanssa ei ole pakko tyytyä yksistään luettavaan versioon, vaan tarjolla on lisäksi 0:00:00 h pitkä äänikirja. Äänikirja onkin loistava keino kuunnella kirjaa kun olet bussissa ja saa myöskin lenkistä kivemman. Äänikirjan on lukenut tuntematon. Teoksen on julkaissut Saga Egmont 2020-06-05. Aloita viipymättä äänikirjoihin tai digitaalisiin kirjoihin tutustuminen jolloin kykenet nautiskelemaan kirjoista aivan aintlaatuisella tavalla. Kunhan sinulla on kännykkäsi mukanasi, niin sinulla on lisäksi seurassasi lukemattomia erilaisia kirjoja. Tilittämällä kuukausimaksun aukaiset siis oven kirjojen todellisuuteen, jossa ei takuulla lopu kirjat omana elinaikanasi. Monet äänikirjapalveluista tarjoilee toisaalta ilmaisen ilmaisjakson, tällä tavalla voit ilmaiseksi yrittää sovellusta ilman maksuja*.