E-kirja

Lue tai kuuntele

Irmari Rantamala - Israelitar maksuttomasti

Eletään Jeesuksen aikaa Israelin alueella. Lea on nuori juutalainen nainen, joka käy läpi ankaraa sisäistä tutkistelua. Lean isä on aikanaan riidellyt naapurin kanssa viinimaista, mutta yhteisen koettelemuksen jälkeen naapuri ja isä ovat sopineet, että suvut yhtyvät Lean ja naapurin pojan Stefaanin kautta. Lean tuntemukset itseään – ja Stefaania – kohtaan ovat kuitenkin monimutkaiset. Lea nimittäin haaveilee tulevansa neitsytäidiksi.

"Rauha vallitsi vuoristossa. Rinteillä hyppelivät vikkelät vuorikauriit. Mutta levätkööt vuoret, sillä en minä niiden rauhaa nyt häiritse. Olkoot kauriit huoletta, sillä en minä niiden kuolemaa nyt tahdo! Kaikki pieni hajoaa meissä tomuksi, kun suuri ajatus sielumme valtaa ja tarujen maailmaan lennättää meidät." Irmari Rantamala oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä. Irmari Rantamalan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Maiju Lassila, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Irmari Rantamala

Julkaistu

2020-05-18

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

92 sivua

Tietoa kirjasta Israelitar

Kuuntele heti touhukas romaanit Israelitar, minkä avulla elät suurenmoisia hetkiä. Irmari Rantamala on kirjan kirjoittajana. Tämän pituus on 92. Kyseisestä e-kirjasta onnistuu myöskin kuunneltava versio, minkä kestoaika on 0:00:00 tuntia. Äänikirja on loistava käytäntö kuunnella kirjaa ollessasi esimerkiksi junassa, bussissa tai vaikka ulkoilemassa. Tämän äänikirjan kertoja on tuntematon. Kyseisen teoksen julkaisi Saga Egmont 2020-05-18. E- sekä äänikirjat tarjoavat hyvän tilaisuuden nauttia kiehtovista kirjoista matkalla ja kotona. Äänikirjojen kuunteluun kuten digitaalisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain puhelimen, mihin hankit haluamasi äänikirjasovelluksen. Kirjojen kuunteleminen on ongelmatonta äänikirjasovelluksilla, jotka pyörivät kiinteällä kuukausihinnalla. Jos et ole vuorenvarma onko tämän lainen palvelu asiallinen sinulle, niin onnistut testata tahtomaasi ohjelmaa sitoutumatta 2 viikon ajan.