E-kirja

Lue tai kuuntele

Heikki Turunen - Karjalan kuningas maksuttomasti

Miten Simpauttajasta tutuille Otolle ja Impalle käy rakennemuutoksen myllerryksessä?

Simpauttaja, 1973 ilmestynyt Heikki Turusen maineikas esikoisromaani, päättyy Oton, moniongelmaisen kansantaiteilijan joutumiseen pakkohoitoon itselleen ja ympäristölleen vaarallisena henkilönä hänen veljensä Impan valheiden takia. Tarinan pohjana ollut elämä ei kuitenkaan siihen lopu. Jo seuraavana yönä Imppa löytää veljensä laatikoista outoja kirjoituksia, eräänlaisen Oton hulluuden historiikin, jonka paljastukset asettavat kylää kuohuttaneet Pirtamon kuoleman ja Taivaisen Juulin hyväksikäytön äkkiä uuteen ja yllättävään valoon.

Karjalan kuninkaassa Turunen kertoo Simpauttajassa aloittamansa tarinan loppuun. Tuloksena on traaginen ja koskettava taiteilija- ja rakkausromaani, mutta myös rehellinen tarina lapsen seksuaalisesta kehityksestä maaseudulla. Ennen kaikkea se avaa uuden, kriittisemmän, joskin aina yhtä ihailevan näkökulman asutustoimintaan kiihkeimpänä jälleenrakennusaikana, suurten ikäluokkien lapsuudessa.

Heikki Turunen (s. 1945) on ansioitunut suomalaisen yhteiskunnallisen murroksen kuvaaja. Hänen kuuluisimmat teokset ovat 1970-luvulla ilmestyneet Simpauttaja, Joensuun Elli ja Kivenpyörittäjän kylä sekä vuonna 2010 ilmestynyt Hämärätunnin tarinoita. Kirjojen tapahtumat sijoittuvat yleensä maaseudulle. Vuonna 2000 Simpauttaja valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi. Tarina on nähty elokuvana, monilla teatterilavoilla ja musikaalina. Lukuisilla palkinnoilla juhlistetun kirjailijan kerronnalle on ominaista rento ote, mehevä huumori ja tarkka ihmiskuvaus.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Heikki Turunen

Julkaistu

2014-10-17

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

224 sivua

Tietoa kirjasta Karjalan kuningas

Karjalan kuningas on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Heikki Turunen toimii teoksen kirjoittajana. Tämä kirja on pituudeltaan 224 sivua, toisin sanoen lukuiloa piisaa runsaasti ajanjaksoksi. Ethän missään nimessä tyydy yksin digitaaliseen kirjaan, sen sijaan kokeile myös kirjan äänikirja versiota, jonka käyt läpi 0:00:00 tunnissa. Äänikirjaa onnistuu kuunnella siellä missä liikut ja se saa matkastasi kiehtovamman. Kyseisen äänikirjan lukija on tuntematon. Kyseisen teoksen julkaisi WSOY 2014-10-17. Perehtymällä ääni- sekä e-kirjoihin kytket sinulle kokonaan uuden oven kirjojen pariin. Äänikirjojen käyttämiseen ja e-kirjojen lukemiseen tarvitset vain älypuhelimen, johon hankit tahtomasi ohjelman. Äänikirjasovellukset toimivat yleensä kiinteällä kuukausimaksulla, millä kykenee kuuntelemaan määrättömästi erilaisia äänikirjoja sekä lukemaan kiintoisia digitaalisia kirjoja. Parasta vierailijalle on että, lähes kaikki palvelut tarjoavat ilmaista kokeilua ja näin voit sitoutumatta testata parin viikon ajan äänikirjoja ja valita onko palvelu juuri sinulle otollinen.