E-kirja

Lue tai kuuntele

Maiju Lassila - Kun ruusut kukkivat maksuttomasti

Keski-ikäisen "Mamman Liisan" talossa asiat eivät ole ihan samalla tavalla kuin seudun muissa taloissa. Mamman Liisa nimittäin hoitaa talon miesten työt. Perinteiset naisten työt hoitaa talon entinen iäkäs isäntä Pekka Eevastiina – mistä johtuu myös Pekan liikanimi.

Mamman Liisa on myös vannoutunut yksineläjä – alueen miehet tietävät, että Mamman Liisan suvussa pettäneet miehet ovat saaneet kärsiä sukukalleuksiaan myöten. Vaan miten Mamman Liisan käykään, kun taloon saapuu vieraisille muuan savolainen Juikurinen?

"Kun ruusut kukkivat" on Algot Untolan hulvaton huvinäytelmä vuodelta 1912. Maiju Lassila oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä. Maiju Lassilan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Irmari Rantamala, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Maiju Lassila

Julkaistu

2020-08-12

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

58 sivua

Tietoa kirjasta Kun ruusut kukkivat

Kuuntele heti tapahtumarikas romaanit Kun ruusut kukkivat, minkä parissa saat imuistoisia tunteita. Maiju Lassila on teoksen kirjoittajana. Tämän pituus on 58. Älä kuitenkaan rajoitu vaan e-kirjaan, yritä myös kirjan äänikirja versiota, jonka nautit 0:00:00 tunnissa. Tämä kirja ei estä lukijaansa nautiskelemaan kirjasta pelkästään silloin kun onnistut lukemaan, sitä vastoin sinun on mahdollista nyt nauttia kirjasta silloin kun haluat esim lenkillä. Äänikirjan lukijana toimii tuntematon. Teos on julkaistu 2020-08-12 ja kirjan julkaisijana toimii Saga Egmont. Ääni – sekä e-kirja on mieleinen tapa lueskella tai kuunnella kirjaa juuri siellä jossa milloinkaan kuljet. Se koko juttu onnistuu jouheasti, mikäli vain omistat älypuhelimen. Tilittämällä kiinteän kk-maksun aukaiset oven kirjojen todellisuuteen, jossa ei taatusti lopu kirjat kesken sinun elämässäsi. Moni ohjelmista antaa toisaalta veloituksettoman kokeilun, tähän tapaan pystyt rajattomasti tutkia palvelua ilman euroakaan*.