Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Alexandre Dumas - Monte-Criston kreivi 1 maksuttomasti

Ranskalainen kirjailijasuuruus Alexandre Dumas julkaisi Monte-Criston kreivin ensimmäisen kerran jatkosarjana sanomalehdessä vuosina 1844–1846. Tapahtumat sijoittuvat Ranskan vallankumouksen ja Napoleonin keisarikunnan jälkeiseen aikaan, vuosiin 1814–1838.

Edmond Dantès, nuori mies vaatimattomista oloista, joutuu kateuden seurauksena juonittelun ja väärien syytösten uhriksi, minkä seurauksena hänet tuomitaan määräämättömäksi ajaksi vankilaan Ifin saarelle. Neljätoistavuotisen vankeutensa jälkeen hän onnistuu kuitenkin karkaamaan. Tämän jälkeen Edmond omaksuu itselleen uuden identiteetin Monte-Criston kreivinä ja aloittaa hitaan kostoretken pidätyksensä ja tuomionsa takana olleita henkilöitä vastaan.

Monte-Criston kreivi on Kolme muskettisoturia -teoksen rinnalla yksi Dumas‘n parhaimmista teoksista, mutta siinä missä Kolme muskettisoturia on tunnettu viihdyttävänä ja humoristisena, Monte-Criston kreivin tarina on syvällisempi ja sävyiltään synkempi. Kirjan teemoja ovat petollisuus, maanpetos, rakkaus, oikeudenmukaisuus ja kosto. Yksi Ranskan suurista kirjailijoista, Victor Hugo, kuvasi Dumas‘n kirjoja sanoen: "Dumas ravitsee sielua, mieltä ja älyä... Hän nostattaa lukijassaan lukemisen janon." Alexandre Dumas (1802–1870) syntyi pikkukaupungissa lähellä Pariisia. Dumas‘n isoäiti oli afrikkalaislähtöinen, karibialainen orja, minkä vuoksi myös Dumas kohtasi elämässään paljon rasismia. Kirjailijana Dumas on tunnettu erityisesti historiallisista romaaneistaan ja seikkailuistaan, jotka ovat tehneet hänestä maailman luetuimman ranskalaisen kirjailijan. Dumas kirjoitti myös näytelmiä sekä artikkeleita sanoma- ja aikakauslehtiin.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Alexandre Dumas

Julkaistu

2018-09-20

Lukija

Ilkka Hautala

Äänikirjan pituus

1466 min

E-kirjan pituus

552 sivua

Tietoa kirjasta Monte-Criston kreivi 1

Monte-Criston kreivi 1 on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Teoksen tekijänä on ollut Alexandre Dumas. Tästä kirjasta löytää 552 sivua, minkä kanssa mahdat viettää upeita tuntemuksia. Ethän siitä huolimatta rajoitu pelkästään e-kirjaan, yritä myös teoksen äänikirja versiota, minkä kuuntelet 1 day, 0:26:47 tunnissa. Äänikirjaa pystyy kuunnella siellä missä ikinä kuljet joten se saa matkastasi mukaansatempaavamman. Kirjan on lukenut Ilkka Hautala. Kirjan on julkaissut Saga Egmont 2018-09-20. Perehtymällä ääni- sekä e-kirjoihin luot täysin uuden oven kirjojen luokse. Äänikirjat ja elektroniset kirjat reissaavat helposti mukanasi omassa kännykässäsi. Kirjojen kuunteleminen on ongelmatonta eri laisilla sovelluksilla, jotka pyörivät kiinteällä kuukausimaksulla. Jos vieläkin epäröit käyttäisitkö sinä tätä sovellusta, niin testaa sitä 2 viikon ajan.