Lue tai kuuntele

Foster David Wallace - Päättymätön riemu maksuttomasti

David Foster Wallacen legendaarinen pääteos viimein suomeksi

David Foster Wallace, sukupolvensa ylistetyin amerikkalaiskirjailija, ajatteli ja tutki koko uransa ajan kokeellisuuden ja viihdyttävyyden suhdetta kirjallisuudessa. Suurromaani Päättymätön riemu (Infinite Jest, 1996) on hänen kunnianhimoisin käytännön yrityksensä näiden ulottuvuuksien yhdistämiseen.

Teos on rönsyilevän monimuotoinen ajankuva, filosofinen tutkielma ja kreisikomedia, joka käsittelee muun muassa riippuvuuksia, mainontaa, tennistä, elokuvateoriaa ja terrorismia.

Romaanissa eletään lähitulevaisuudessa, jossa vuodet on nimetty sponsoriyritysten tuotteiden mukaan. Päätarinat sijoittuvat päihdeparantolaan ja tennisakatemiaan, ja ne linkittyvät salaperäiseen elokuvaan, jonka sanotaan olevan hengenvaarallisen viihdyttävä: lyhytkin altistus saa katsojan menettämään mielenkiintonsa kaikkeen muuhun.

Wallace tutkii mestariteoksessaan muun muassa sitä, mitä riippuvuudet tekevät ihmiselle ja miksi viihteestä on tullut länsimaisen ihmisen elämää hallitseva asia.

Teos yhdistää taidokkaasti eri kielirekistereitä puhekielen rosoisuudesta korkeakirjallisiin jaksoihin ja populaarikulttuuriviittauksiin. Mahdottomaksi väitetyn käännöstyön on sankarillisesti suorittanut Tero Valkonen, joka on aiemmin suomentanut esimerkiksi Thomas Pynchonia, H. G. Wellsiä, Margaret Atwoodia ja Arthur Conan Doylea.

”Wallace piirtää romaanissaan dystooppisen näkymän kansakunnasta, jonka väestö ei koostu vastuullisista kansalaisista vaan narsismiinsa ja solipsismiinsa vajonneista katsojista, jotka ovat niin mielihyväorientoituneita, etteivät kykene vastustamaan välittömän tarpeiden tyydytyksen houkutusta. Viihdespektaakkeli lupaa suunnatonta onnea mutta vaatii raskaan hinnan: se mitä katsoja kuvittelee kiihkeästi haluavansa, suistaa hänet perikatoon.” - Tommi Melender

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Foster David Wallace

Julkaistu

2020-11-16

Lukija

Olavi Uusivirta

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Päättymätön riemu

Päättymätön riemu on luomava ja iloinen romaanit, mikä ei taatusti jätä varmasti kylmäksi. Teoksen kirjoittajana on ollut Foster David Wallace. Kyseinen romaanit pitää sisällään 0 sivua, joiden kanssa olla moni tovi. Tämän kirjan kanssa ei ole onneksi tarve tehdä valinta pelkästään luettavaan versioon, sen sijaan käytettävissä on kanssa 0:00:00 h pituinen äänikirja. Tämä kirja ei estä kuuntelijaansa nautiskelemaan kirjasta pelkästään siihen aikaan kun onnistut lukemaan, sen sijaan kykenet nauttia kirjasta heti kun haluat esim junassa. Äänikirjan sointuvana äänenä toimii Olavi Uusivirta. Äänikirja on julkaistu 2020-11-16 ja teoksen julkaisijana toimii tuntematon. E- sekä äänikirjat lisäävät nautittavan tavan nautiskella kiinnostusta herättävistä kirjoista matkustaessa ja kotona. Tarviit pelkästään puhelimen niin mukanasi on tuhansia kirjoja. Sovellukset pyörivät 10-20e kk-maksulla, millä pääset kuuntelemaan äärettömästi erilaisia äänikirjoja sekä lukemaan parhaita e-kirjoja. Äänikirjojen testaaminen on kanssa todella vaivatonta, koska kykenet sitoutumatta yrittää palvelua ilmaiseksi 2 viikon ajan.