Äänikirja

Lue tai kuuntele

Kazuo Ishiguro - Pitkän päivän ilta maksuttomasti

Leikkisä ja surumielinen mestarinäyte vuoden 2017 Nobel-voittajalta - kokovartalokuva perienglantilaisesta hovimestarista, arvokkuuden ja velvollisuudentunnon ruumiillistumasta.

On kesä 1956. Ikääntyvä hovimestari Stevens on lähtenyt pienelle lomamatkalle Länsi-Englantiin. Matkallaan hän uppoaa muistoihin ja mietteisiin: takana on kunniakas ura lordi Darlingtonin palveluksessa, mutta nyt kun Darlington Hallia isännöi amerikkalainen liikemies, kaikki on toisin. Stevensin mieltä askarruttaa myös ystävyys talon entiseen taloudenhoitajaan, neiti Kentoniin, jota hän aikoo käydä tervehtimässä.

Stevensin muistoista rakentuu tarkka kuvaus englantilaisen yläluokan elämäntavasta sotienvälisenä aikana ja hovimestarin moninaisista velvollisuuksista, joihin sisältyi huolehtiminen lordin tärkeistä ulkomaisista vieraista, kuten Saksan ulkoministeristä von Ribbentropista, sekä "elämän tosiasioiden" opettaminen isännän 23-vuotiaalle kummipojalle. Silloisten ihanteiden ja perinteiden vaalijana Stevens tuntee nyt elävänsä kuin väärällä aikakaudella. Ishiguron romaani sisältää haikean rakkaustarinan, kuvauksen ihanteiden traagisesta luhistumisesta ja oivaltavaa pohdintaa nykyihmisen velvollisuuksista muuttuvassa maailmassa. Booker-palkitusta Pitkän päivän illasta on tehty myös kiitelty elokuva, jossa pääosia esittävät Anthony Hopkins ja Emma Thompson.

"Uskomattoman hieno kirja: valloittava tapakomedia, joka lähes taianomaisesti muuttuu syvälliseksi ja riipaisevaksi tutkielmaksi yksilöllisyydestä, luokkaeroista ja kulttuurista." The New York Times "Palkinto myönnetään Kazuo Ishigurolle, joka tunnevoimaisissa teoksissaan paljastaa kuilun sen illuusion takana, että voimme täysin ymmärtää tätä maailmaa." Nobel-lautakunnan perustelut

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Kazuo Ishiguro

Julkaistu

2017-11-15

Lukija

Jukka Pitkänen

Äänikirjan pituus

521 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Pitkän päivän ilta

Pitkän päivän ilta on mielenkiintoinen sekä viihdyttävä romaanit, joka ei todella jätä yhtäkään tylsistyneeksi. Kirjan teki Kazuo Ishiguro. Pitkän päivän ilta on pituudeltaan 0 sivua, elikä vallan hyvä pituus luettavaksi. Luettavan kirjan ohella tarjottavana on lisäksi monikäyttöinen äänikirja, minkä kanssa vietät normaalinopeudella 8:41:25 tuntia. Äänikirja onkin mahtava käytäntö kuunnella kirjaa niinä hetkinä kun olet autossa ja saa myös iltalenkistä ainutlaatuisemman. NAME äänikirjan kertoja on Jukka Pitkänen. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2017-11-15 julkasijan Kustannusosakeyhtiö Tammi toimesta. Käynnistä hetimiten äänikirjoihin sekä digitaalisiin kirjoihin tutustuminen ja pystyt nautiskelemaan kirjoista uudella keinolla. Tämä koko homma onnistuu jouheasti, mikäli vain omistat älypuhelimen. Tämä tapahtuu suorittamalla 10 - 20€ kuukausimaksun, joka mahdollistaa sinua lukemaan äärettömän lukumäärän kirjoja missä koskaan kuljetkaan. Kirjojen yrittäminen on kanssa tosi vaivatonta, sillä voit vapaasti yrittää palvelua ilmaiseksi 2 viikon ajan.