Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Juhani Aho - Rautatie maksuttomasti

Arjen kuviot särkyvät, kun Matti kuulee talvella pappilan pehtorilta rautatiestä uudesta keksinnöstä. Liisa käy pappilassa ja ruustinna kertoo lisää rautatiestä.
Juhannuksen aikana Matti ja Liisa taivaltavat jalan Lapinlahdelle, he puhuvat kirkossa käynnistä mutta he saapuvat rautatieasemalle, missä Ville ohjaa heidät asemalle ja ostamaan lipun. Matti ja Liisa saavat ihmeteltävää rautatiestä, asemasta, lennätinpylväistä, morsetuksesta ja viimein junamatkasta, joka päättyy huonosti. Matille tarjotaan ryyppyjä, eivätkä he astu oikealla asemalla pois. Kävellessään takaisin harmi tekee pariskunnan hiljaiseksi. Kotiin tullessa ei rautatiestä enää puhuta. Juhani Aho (1861–1921) oli ensimmäinen suomalainen kirjailija, joka elätti itsensä kirjoittamalla. Hän kehitti myös aktiivisesti suomalaista kirjakieltä. Ahon tunnetuimpia teoksia ovat "Papin rouva", "Rautatie" ja "Helsinkiin". Lisäksi Aho tunnetaan lyhyistä kertomuksista eli lastuista. Aho tarttui teoksissaan myös arkaluontoisiin aiheisiin, mikä aiheutti ilmestymisaikanaan kiivastakin kritiikkiä. Vapaa-ajallaan Aho oli intohimoinen kalastaja.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Juhani Aho

Julkaistu

2020-08-10

Lukija

Juha Uutela

Äänikirjan pituus

225 min

E-kirjan pituus

83 sivua

Tietoa kirjasta Rautatie

Kutkuttava Rautatie on hurja romaanit, jota lukiessa ajankulu haihtuu täysin. Teoksen kirjoittajana on ollut Juhani Aho. Rautatie on pituudeltaan 83 sivua, elikä oikein osuva pituus luettavaksi. Sinun ei ole siitä huolimatta pakollista rajoittua pelkästään luettavaan versioon, vaan hankittavissa on kanssa 3:45:04 h pituinen äänikirja. Äänikirja onkin toimiva tapa kuunnella kirjaa myös kun olet julkisessa ja luo lisäksi lenkistä mielenkiintoisemman. Kirjan miellyttävänä lukijana toimii Juha Uutela. Teos on julkaistu 2020-08-10 ja kirjan julkaisijana on WSOY. Äänikirjat sekä e-kirjat tarjoavat hyvin uudenaikaisen keinon nauttia kirjoista. Äänikirjojen kuunteluun kuten elektronisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain puhelimen, mihin asennat mielimäsi ohjelman. Kirjojen kuunteleminen on vaivatonta sovelluksilla, jotka toimivat kiinteällä kuukausimaksulla. Moni äänikirjapalveluista antaa samoin maksuttoman kokeilujakson, tähän tapaan voit sitoutumattomasti tutkia sovellusta ilman euroakaan*.