Lue tai kuuntele

Roxane van Iperen - Auschwitzin sisaret maksuttomasti

Tietokirja juutalaissisaruksista, jotka pelastivat kymmeniä ihmisiä toisen maailmansodan aikana

Roxane van Iperenin tietokirja Auschwitzin sisaret on vaikuttava kertomus kahden nuoren naisen pyyteettömästä rohkeudesta ja inhimillisyydestä maailmanhistorian synkimmällä hetkellä.

Toisen maailmansodan aikana Brilleslijperin juutaissisarukset Janny ja Lien pyörittivät Hollannin suurinta vainottujen piilopaikkaa. Se sijaitsi vuokratussa huvilassa parikymmentä kilometriä Amsterdamin ulkopuolella, aivan natsien silmien alla. Janny ja Lien onnistuivat pelastamaan kymmeniä ihmisiä ja tarjoamaan heille turvapaikan kaukana sodan kauhuista.

Lopulta Jannyn ja Lienin rauhaisa turva paljastui, ja heidät lähetettiin viimeisellä junalla Auschwitziin. Samassa junassa kohti kuolemaansa matkustivat myös Anne ja Margot Frank, joita Janny ja Lien yrittivät auttaa parhaansa mukaan. Mutta vain Janny ja Lien selviytyivät hengissä.

Kirjailija ja toimittaja Roxane van Iperen törmäsi Brilleslijperien siskosten tarinaan ostettuaan heidän vanhan kotitalonsa Amsterdamin läheltä vuonna 2012. Remontin yhteydessä talon kätköistä paljastui piilopaikkoja ja dokumentteja talon salatusta menneisyydestä. Van Iperen selvitti talon asukkien vaiheita kuuden vuoden ajan arkistojen ja haastattelujen avulla.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Roxane van Iperen

Julkaistu

2020-09-29

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Auschwitzin sisaret

Auschwitzin sisaret on jännä ja mielenkiintoinen tieto, joka ei taatusti jätä todellakaan väsyneeksi. Roxane van Iperen toimii teoksen kirjoittajana. Teoksen pituus on 0. Tästä e-kirjasta onnistuu kanssa kuunneltava versio, minkä kestoaika on 0:00:00 tuntia. Tämä kirja ei estä sinua iloitsemaan kirjasta yksin siihen aikaan kun pystyt lukemaan, päinvastoin pystyt iloita kirjasta heti kun haluat esim pyöräilessä. Tämän äänikirjan sinulle lukee tuntematon. Teos on alunperin julkaistu 2020-09-29 julkaisijan tuntematon toimesta. Tutustumalla ääni- sekä e-kirjoihin kytket sinulle tykkänään uuden oven kirjojen luokse. Tarviit pelkästään puhelimen jolloin mukanasi on satoja kirjoja. Tämä tapahtuu tilittämällä 10 - 20€ kk-maksun, mikä mahdollistaa sinua kuuntelemaan äärettömän summan kirjoja missä koskaan liikut. Äänikirjojen kokeileminen on niin ikään vilpittömän vaivatonta, sillä voit sitoutumatta yrittää sovellusta ilmaiseksi 2 viikon ajan.