Lue tai kuuntele

Antony Beevor - Berliini 1945 maksuttomasti

Mitään kaunistelematon, mutta inhimillisen näkökulman säilyttävä dokumentti toisen maailmansodan julmasta ja mittasuhteiltaan suunnattomasta loppunäytöksestä.

Vuoden 1944 lopulla Berliini, kolmannen valtakunnan pääkaupunki, oli liittoutuneiden pommitusten jäljiltä luhistunut suurelta osin kivimurskaksi. Hävityksestä huolimatta kaupungissa eli yhä siviilejä, joille tuhon merkit olivat selvät. Heil Hitler -tervehdyksiä ei enää kuultu, ja lähestyvä tappio värjäsi kansalaisten odotukset tulevasta sysimustiksi. Sodan raakalaismainen loppunäytös oli kuitenkin vielä edessä.

Puna-armeija jatkoi voittoisaa hyökkäystään idästä ja saavutti natsi-Saksan rajan tammikuussa 1945. Ylimieliselle saksalaisjohdolle lähestyvän tappion myöntäminen oli kielletty ajatus, ja hyökkääjälle osoitettiin uhmakkuutta uhraamalla määrättömästi omia sotilaita. Siviiliväestön evakuointi laiminlyötiin täysin. Neuvostoliiton sotilaita puolestaan lietsottiin propagandaupseerien toimesta säälimättömään saksalaisvihaan. Sotatoimien seurauksena yli seitsemän miljoonaa ihmistä joutui pakenemaan taistelujen tieltä omin avuin. Sadat tuhannet naiset, lapset ja vanhukset kuolivat pakkaseen tai surmattiin. Kauhistuttava ylpeyden, tyhmyyden, koston ja julmuuden kierre musersi alleen miltei kaiken elämän. Lopputuloksiin on lisättävä myös suunnattomat materiaaliset tuhot. Berliini 1945 on Antony Beevorin mitään kaunistelematon, mutta inhimillisen näkökulman säilyttävä dokumentti natsi-Saksan romahduksen uhreiksi joutuneiden siviilien kohtalosta. Tuhon keskellä säilyi kuitenkin hengissä myös niitä, joiden pelastukseksi koituivat urheus, uhrautuminen ja toisten auttaminen mahdottomissa olosuhteissa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Antony Beevor

Julkaistu

2021-01-04

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Berliini 1945

Kuuntele nyt jännittävä tieto Berliini 1945, minkä parissa vastaanotat uniikkeja elämyksiä. Opuksen on kirjoittanut Antony Beevor. Tämä tieto pitää sisällään 0 sivua, minkä mukana nauttia vaikka useampi ilta. E-kirjan kera tarjolla on lisäksi omaperäinen äänikirja, minkä kera vietät normaalilla nopeudella 0:00:00 tuntia. Äänikirja on kätevä konsti kuunnella kirjaa myös niinä hetkinä kun olet liikkeellä ja saa myöskin iltalenkistä ainutlaatuisemman. Äänikirjan lukijana toimii tuntematon. Teos on alunperin julkaistu 2021-01-04 julkaisijan tuntematon toimesta. Ääni – ja e-kirja on maittava keinolueskella tai kuunnella kirjaa justiinsa siellä missä ikinä olet. Äänikirjojen kuuntelemiseen ja e-kirjojen lukemiseen tarvitset vain puhelimen, mihin lataat haluamasi ohjelman. Mikäli haluat mennä' kunnollisesti äänikirjojen pauloihin, sinun pitää ainoastaan suorittaa kiinteä kuukausihinta 10 - 20€ jolloin käytössäsi on eeppinen valikoima omalaatuisia e-kirjoja. Äänikirjojen koettaminen on niin ikään suunnattoman mutkatonta, koska voit vapaasti testata palvelua maksuttomasti 2 viikon ajan.