E-kirja

Lue tai kuuntele

Aki Suokko, Rauli Partanen - Energian aika maksuttomasti

Uusi, äärimmäisen tärkeä näkökulma länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen ja elämäntavan perustuksiin.

Talouskasvu ja hyvinvoinnin lisääntyminen on johtunut energiantuotannon kasvusta, mutta ilmastonmuutoksen myötä emme voi jatkaa vanhoilla keinoilla. Miten tähän on tultu ja miten tästä jatketaan?

Modernin yhteiskunnan ja jatkuvan talouskasvun takana on huima työn tuottavuuden kehitys, joka sai alkunsa 1700-luvun puolivälissä käynnistyneestä teollisesta vallankumouksesta. Nykyään yksi työntekijä voi hoitaa työt, joihin ennen vaadittiin satoja ihmisiä. Tarvitaan vain teknologiaa ja sille käyttövoimaksi energiaa. Yhä enemmän ja enemmän energiaa. Ilmastonmuutoksen myötä vanhat keinot eivät kuitenkaan enää päde. Mikä neuvoksi, kun panoksena ovat talouden kasvu ja yhteiskunnan vakaus? Energian aika sukeltaa syvälle yhteiskunnan, energian ja talouden riippuvuussuhteiden vyyhtiin ja tarjoaa kiihkottomalla ja monitahoisella pohdinnallaan avaimet tähän kiperään aiheeseen. Riittääkö energiantuotannon muutos vai pitääkö muuttaa yhteiskunnan perusperiaatteet?

Aki Suokko on kotoisin Kotkasta. Hän asuu Vantaalla perheensä kanssa. Suokko on energia-, ympäristö- ja kestävyyskysymyksiin perehtynyt filosofian tohtori ja diplomi-insinööri. Hän on toiminut tutkijana ja energiateknologioiden kehittäjänä tutkimuslaitoksissa ja yksityisellä sektorilla. Suokko on teknologiakehityksen lisäksi kiinnostunut yhteiskunnallisista kysymyksistä, kuten luonnovarojen hyödyntämisen, ilmastonmuutoksen ja talouden vaikutuksista sekä toisiinsa että yhteiskunnalliseen hyvinvointiin. Suokon intohimoja ovat kalastus ja mökkeily. Lisäksi hän on epätavallisen kiinnostunut Kainuun historiasta. Hänen mielestään kauneinta maailmassa on kainuulainen vanha kangasmetsä.

Rauli Partanen on energiasta, ympäristöstä, ilmastosta ja yhteiskunnasta kirjoittava riippumaton tietokirjailija ja -kirjoittaja. Hänen esikoisensa Suomi öljyn jälkeen (Into 2013) oli ehdolla sekä Tieto-Finlandia että Kanava-tietokirjapalkinnoille. Lisäksi Partanen on kirjoittanut teoksen Uhkapeli ilmastolla (omakustanne 2015), joka on julkaistu jo viidellä kielellä, sekä teoksen Musta Hevonen - Ydinvoima ja ilmastonmuutos (Kosmos 2016). Partanen myös kirjoittaa asiantuntija-artikkeleita muun muassa Energiauutisiin ja Fennoseen sekä englanniksi kansainvälisiin julkaisuihin. Hän asuu vaimonsa, kolmen lapsensa ja koiransa kanssa Asikkalassa. Aktiivisen perhe-elämän lisäksi hän harrastaa ja opettaa Capoeiraa sekä toimii Suomen Ekomodernistit ry:n hallituksen varapuheenjohtajana ja aktiivina.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Aki Suokko, Rauli Partanen

Julkaistu

2017-02-07

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

256 sivua

Tietoa kirjasta Energian aika

Energian aika on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Aki Suokko, Rauli Partanen toimii teoksen kirjoittajana. Tämä tieto pitää sisällään 256 sivua, joiden rinnalla nautiskella vaikka useampi ilta. Ethän kuitenkaan jää yksin e-kirjaan, yritä myös teoksen äänikirja versiota, minkä kuuntelet 0:00:00 tunnissa. Äänikirja onkin kätevä tapa kuunnella kirjaa myös hetkinä kun olet matkustamassa ja tekee myös lenkistä jännittävämmän. Kirjan lukee tuntematon. Teoksen on julkaissut Werner Söderström Osakeyhtiö 2017-02-07. Äänikirjat sekä e-kirjat tarjoavat kokonaan modernin konstin nauttia kirjoista. Äänikirjat ja e-kirjat tallustavat helposti mukanasi kännykässäsi. Kun mielit päästä kunnollisesti kirjojen maailmaan, sinun tulee suorittaa kiinteä kuukausimaksu 10 - 15e niin käytössäsi on iso yhditelmä omalaatuisia äänikirjoja. Jos et ole takuuvarma onko tämän tyyppinen sovellus sopiva itsellesi, niin voit kokeilla valitsemaasi ohjelmaa sitoutumatta 2 viikon ajan.