E-kirja

Lue tai kuuntele

Tarmo Kunnas - Fasismin lumous maksuttomasti

Nykynäkökulmasta fasismia ja kansallissosialismia pidetään absoluuttisen pahan edustajina. Maailmansotien välissä fasistiset liikkeet vetosivat kuitenkin niin eurooppalaiseen älymystöön kuin kansaankin. Miksi fasismi oli niin lumovoimainen aate? Ja minkä vuoksi fasismi vietteli lahjakkaita, kriittisiä ihmisiä puolelleen?

Fasismin lumous pureutuu eurooppalaisen älymystön fasismi-innostukseen. Teos pohjautuu huikeaan määrään kaunokirjallisuutta, historiaa, filosofiaa ja aikalaislehtiartikkeleita. Saksa ja Italia tunnetaan fasismin kannattajina, mutta Kunnas osoittaa, miten fasismin kannatus levisi läpi Euroopan, myös Pohjoismaihin. Fasismi sitoi yhteen aikakauden aatevirtaukset: taiteen ja uskonnon, rotuopin ja elämänvoiman, filosofian ja kirjallisuuden, ja sen lumoissa olivat niin Nobel-kirjailija Knut Hamsun kuin Lapuan liike ja Akateeminen Karjala-Seurakin.

Fasismin lumous avaa myös näköalan siihen, miten poliittiset ilmiöt ja aatteet syntyvät ja mikä on politiikan olemus. Vallantahto, aatteellinen manipulaatio ja usko illuusioihin ja suuriin johtajiin ei väijy vain fasistista politiikkaa vaan kaikkea poliittista toimintaa. Nykymaailma heijastaa edelleen fasismin vaikutteita.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Tarmo Kunnas

Julkaistu

2013-09-25

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

594 sivua

Tietoa kirjasta Fasismin lumous

Lumoava Fasismin lumous on tyylikäs tieto, jota kuunneltaessa kellonaika poistuu tyystin. Tämän mahtavan teoksen on kirjoittanut Tarmo Kunnas. Teoksen pituus on 594. Lisäksi tästä kirjasta löydät suositun äänikirja variation jonka mukana kuuntelet peräti 0:00:00 h. Äänikirja on mukava käytäntö kuunnella kirjaa myöskin silloin kun olet liikkeellä ja tekee myös kävelystä kivemman. NAME äänikirjan lukija on tuntematon. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2013-09-25 julkasijan Atena toimesta. Äänikirjat sekä e-kirjat tarjoavat hyvin tuoreen tavan nautiskella kirjoista. Se kaikki onnistuu helposti, mikäli vain omistat älypuhelimen. Suorittamalla noin 10€ kuukausihinnan aukaiset näin oven kirjojen todellisuuteen, jossa ei todella lopu kirjat sinun elinaikanasi. Äänikirjojen testaaminen on kanssa suunnattoman vaivatonta, sillä pystyt rajattomasti testata ohjelmaa ilmaiseksi 2 viikon ajan.