E-kirja

Lue tai kuuntele

Pentti Haanpää - Hurja maksuttomasti

Vuonna 1976 Hannu Taanila teki Pentti Haanpään päiväkirjoista teoksen Muistiinmerkinnät 1925-1939. Nyt miehen tarina kerrotaan vihdoin loppuun.

Pentti Haanpään muistiinmerkinnät 1940-1954 on paljastava ja raadollinen kuvaus kirjailijan elämästä kahden sodan ja jälleenrakennusvuosien ajalta. Tänä aikana Haanpää julkaisi lukuisia kirjoja ja nousi Suomen kirjallisuuden eliittiin. Lukija voi vain ihmetellä, miten se oli mahdollista, sillä teksteistä paljastuu, että Haanpään elämä Piippolassa oli rajua ja jopa itsetuhoisaa. Vaikuttaa siltä, että mies piti itsensä pinnalla halonhakkuulla, lukemalla maailmankirjallisuutta valtavat määrät ja tiukalla työtahdilla.

Kirjan varsinaisena helmenä ovat Haanpään muistikirjat vuosilta 1945 48. Kaunistelemattomat päiväkohtaiset merkinnät Haanpään elämästä tulevat jäämään suomalaiseen kirjallisuushistoriaan esimerkkinä ainutlaatuisesta kirjallisesta ilmiöstä.

Kirja on koottu Haanpään tyttären jäämistöstä löytyneiden muistiinpanojen ja päiväkirjojen pohjalta. Teoksen on toimittanut Haanpään ylistetyn elämäkerran kirjoittaja, tietokirjailija Matti Salminen.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Pentti Haanpää

Julkaistu

2020-04-20

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

94 sivua

Tietoa kirjasta Hurja

Hurja on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Tämän ensiluokkaisen kirjan on kynäillyt Pentti Haanpää. Tämän pituus on 94. Nykypäivänä ei ole pakko taipua yksin luettavaan versioon, lisäksi hankittavissa on myös 0:00:00 h pitkä äänikirja. Äänikirja onkin mahtava tapa kuunnella kirjaa ollessasi esimerkiksi ratikassa, lentokoneessa tai vaikka juoksemassa. Kirjan on lukenut tuntematon. Teos on julkaistu 2020-04-20 ja kirjan julkaisijana on Into Kustannus. E- ja äänikirjat tarjoilevat helpon tilaisuuden nauttia mielenkiintoisista kirjoista liikkeellä ollessasi ja kotona. Äänikirjojen kuunteluun sekä elektronisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain älypuhelimen, johon hankit sopivan kirjasovelluksen. Tämä kaikki onnistuu maksamalla 10 - 20euron kuukausimaksun, joka mahdollistaa sinua lukemaan lukemattoman määrän kirjoja missä kuunaan menetkään. Suurinosa äänikirjapalveluista antaa toisaalta ilmaisen ilmaisjakson, tällä tavalla pystyt ilmaiseksi yrittää palvelua ilman euroakaan*.