E-kirja

Lue tai kuuntele

Kai Ekholm, Yrjö Repo - Kirja tienhaarassa – Vuonna 2020 maksuttomasti

Kirja-alalla tapahtuu. Kustantamot tehostavat ja karsivat toimintaansa ja kirjapainot kaatuvat, mutta silti syntyy uusia yrittäjiä. Verkon ilmaispalvelut ovat haaste kirja-alalle, ja nuoret sukupolvet luovat omat lukutapansa.

Perinteisen kirjan varmana tappajana on pidetty sähköistä kirjaa, mutta lukulaitteet ja e-kirjat yleistyvät odotettua hitaammin. Kirjat luetaan edelleen mieluiten painettuina. Silti monen mielessä on kysymys: missä muodossa luemme kirjoja tulevaisuudessa?

Kirja tienhaarassa on avoin ja suorapuheinen ajankuva, joka taustoittaa laajasti kirjan ja kustantamisen nykytilaa sekä puhuu estottomasti kirjallisuuden ja lukemisen tulevaisuudesta. Siitä jokaisen on helppo tunnistaa oma roolinsa – olipa hän kirjan kirjoittaja, kustantaja, kauppias tai lukija.

”Kirjan historiaan on aina liittynyt kriisejä. Vuonna 1455 kultaseppä Gutenbergin painovälineet ja kirjat takavarikoitiin, kun hän ei kyennyt maksamaan laskujaan. Tiedämme median historiasta, että profetiat eivät toteudu täydellisesti. Gutenbergin valtakunta ja sen kansalaiset ovat yhä voimissaan. Marshall McLuhanin 1960-luvulla ennustama maailmankylä ei ole toteutunut eikä kirja ole hävinnyt televisiolle. Käsikirjoitukset kukoistivat Gutenbergin keksinnön jälkeenkin, sanomalehdet eivät tuhonneet kirjaa, radio ei syrjäyttänyt sanomalehteä eikä televisio edeltäjiään.”

”Vuonna 1995 kotikirjastoissa oli keskimäärin yli 300 teosta eli yli 10 hyllymetriä. Kun tietokoneet, videot ja kodin elektroniikka valtasivat olohuoneet ja lastenkamarit, määrä väheni kahdeksassa vuodessa 260 teokseen. Tarkistimme asian huonekaluliikkeistä: kirjahyllyjä ei enää ostettu entiseen tapaan. Kotona ei jatkettu kirjahyllyä, ja uusissa kodeissa se ei enää ollut itsestään selvä hankinta.”

Professori Kai Ekholm on Kansalliskirjaston johtaja ja monen tietokirjan tekijä. Yrjö Repo on kirja-alan tunnettu tilastoija ja asiantuntija.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Kai Ekholm, Yrjö Repo

Julkaistu

2018-10-24

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

106 sivua

Tietoa kirjasta Kirja tienhaarassa – Vuonna 2020

Kirja tienhaarassa – Vuonna 2020 on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Kirjan kirjoittajana on ollut Kai Ekholm, Yrjö Repo. Tämän pituus on 106. Ethän kuitenkaan jää yksin digitaaliseen kirjaan, yritä myös teoksen äänikirja versiota, jonka nautit 0:00:00 tunnissa. Äänikirja on mukava konsti kuunnella kirjaa myöskin silloin kun olet matkustamassa ja se luo lisäksi kävelystä mielenkiintoisemman. Tämän äänikirjan lukijana toimii tuntematon. Teos on julkaistu 2018-10-24 ja kirjan julkaisijana toimii Gaudeamus. Siirtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin avaat sinulle täysin tuoreen oven kirjojen pariin. Kun sinulla on puhelimesi seurassasi, niin sinulla on myöskin taskussasi lukemattomia erilaisia kirjoja. Sovellukset pyörivät normaalisti kiinteällä maksulla, millä pystyt kuuntelemaan äärettömästi monenlaisia äänikirjoja sekä lukemaan kiehtovia elektronisia kirjoja. Paras asiakkaalle on että, miltei kaikki äänikirjapalvelut tarjoavat vapaata kokeilua ja näin saatat sitoutumatta kokeilla parin viikon ajan äänikirjoja ja selvittää onko palvelu juuri sinulle asianmukainen.