E-kirja

Lue tai kuuntele

Leena Vähäkylä, Martti Nissinen - Kiveen hakattu? maksuttomasti

Pyhät tekstit eivät ole suojattuja ajan hampaalta sen paremmin kuin maallisetkaan hengentuotteet, vaikka Raamattuun ja vanhoihin traditioihin usein liitetään ajatus juuri muuttumattomuudesta.

Tekstit ja perinteet elävät jatkuvasti, useimmiten vieläpä tietoisen valinnan seurauksena. Vuosisatojen ketjussa teksteistä on korjattu virheellisiltä vaikuttavia kohtia ja niihin on saattanut ilmestyä alun perin muistiinpanoiksi tarkoitettuja lisäyksiä. Myös tulkitsijat ovat muokanneet tekstejä: esimerkiksi Paavali siteeraa Vanhaa testamenttia omaan retoriikkaansa sopivasti, ei välttämättä sanatarkasti. Tekstien muutoksiin ovat vaikuttaneet kulttuuriset ja yhteiskunnalliset murrokset, kuten väestönsiirrot, kaupunkien tuhoutumiset sekä erilaisten kulttuuriperinteiden kohtaamiset.

Kiveen hakattu? raottaa pyhien tekstien historiaa ja teksteihin tehtyjä dokumentoituja muutoksia vieden samalla pohjaa fundamentalismilta. Esimerkiksi Raamatun muuttumattomuus on illuusio: vanhat käsikirjoitukset ovat aina olleet erilaisia sekä kokoonpanoltaan että sisällöltään. Muinaiset tekstit ovat suodattuneet meidän aikaamme lukuisten kirjureiden ja kääntäjien kätten kautta.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Leena Vähäkylä, Martti Nissinen

Julkaistu

2018-10-24

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

130 sivua

Tietoa kirjasta Kiveen hakattu?

Kiehtova Kiveen hakattu? on hurja tieto, mitä lukiessa ajankulu unohtuu täysin. Tämän huikean teoksen on kirjoittanut Leena Vähäkylä, Martti Nissinen. Tämä tieto pitää sisällään 130 sivua, joiden rinnalla iloita useampi hetkinen. E-kirjan kera saatavilla on myös hyödyllinen äänikirja, minkä kanssa vietät 0:00:00 tuntia. Äänikirjaa voi kuunnella aivan siellä jossa ikinä liikutkaan ja se luo matkastasi mukaansatempaavamman. NAME äänikirjan lukija on tuntematon. Tämän teoksen julkaisi Gaudeamus 2018-10-24. Äänikirjat sekä e-kirjat tarjoavat uudenlaisen keinon nautiskella kirjoista. Äänikirjat sekä elektroniset kirjat reissaavat käytännöllisesti mukana puhelimessasi. Sitten kun vaadit mennä kunnolla kirjojen todellisuuteen, niin sinun pitää pelkästään tilittää kiinteä kk-maksu 10 - 15e ja käytössäsi on eeppinen kokoelma omalaatuisia kirjoja. Kun yhä epäilet käyttäisitkö kyseistä sovellusta, niin kokeile sitä 2 viikon ajan.