E-kirja

Lue tai kuuntele

Rauno Suhonen - Kovan kohtalon pommikone JK-254 maksuttomasti

Huikea tarina Suomen tunnetuimmasta pommikoneesta

Aikansa edistyksellisintä tekniikkaa edustanut Junkers Ju 88 A-4 -pommikone, JK-254, hankittiin Saksasta Suomen Ilmavoimille keväällä 1943. Heinäkuussa 1944 kone nousi kohtalokkaalle sotalennolle Onttolan lentokentältä tavoitteenaan Talin-Ihantalan-suunnan kovien taistelujen tukeminen.

Kohta nousun jälkeen Junkers syöksyi järveen Liperissä vieden mukanaan neljä nuorta sotalentäjää. Syksyllä 2008 koneyksilö sai laajaa julkisuutta, kun hylyn palaset nostettiin järven pohjasavesta, pommilasti räjäytettiin ja merkittävimmät osat museoitiin.

Kiehtova teos johdattaa lukijan osaksi monivaiheista ja koskettavaa tarinaa, jollaista ei ole millään muulla koneyksilöllä. Kirja on kiinnostavaa luettavaa myös sellaiselle, joka ei ole aikaisemmin perehtynyt ilmasotahistoriaan.

JK-254 nousi lopullisesti Suomen tunnetuimmaksi pommikoneeksi vuonna 2011, kun hylkyromusta valmistettujen Junkers-merkkien myyntikampanjalla kerättiin puoli miljoonaa euroa sotiemme veteraanien avustustyöhön.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Rauno Suhonen

Julkaistu

2014-10-30

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

172 sivua

Tietoa kirjasta Kovan kohtalon pommikone JK-254

Lue heti vaiheakas tieto Kovan kohtalon pommikone JK-254, jonka parissa elät ainutkertaisia elämyksiä. Kirjan kirjoittajana on ollut Rauno Suhonen. Kyseinen Category on pituudeltaan 172 sivua, joten kirjaa riittää runsaasti ajanjaksoksi. E-kirjan kera tarjolla on lisäksi omaperäinen äänikirja, minkä parissa vietät 0:00:00 tuntia. Kuunneltava kirja ei pidättele lukijaansa nauttimaan kirjasta vain siihen aikaan kun kykenet lukemaan, vaan voit iloita kirjasta missä ja milloin haluat esim autolla ajaessa. Äänikirjan vetoavana lukijana toimii tuntematon. Teos on alunperin julkaistu 2014-10-30 julkaisijan Docendo toimesta. E- sekä äänikirjat antavat helpon mahdollisuuden nauttia jännittävistä kirjoista matkalla ja kotona. Tarviit älypuhelimen jolloin mukanasi on lukemattomia kirjoja. Äänikirjasovellukset toimivat yleensä 10-20e kk-maksulla, millä kykenee kuuntelemaan loputtomasti monia äänikirjoja sekä lukemaan kiinnostavia elektronisia kirjoja. Parasta vierailijalle on että, miltei kaikki sovellukset tarjoavat maksutonta kokeilujaksoa joten saatat rajoituksetta kokeilla parin viikon ajan äänikirjoja ja valita onko ohjelma sinulle hyvä.