E-kirja

Lue tai kuuntele

Olli Rehn - Kuilun partaalta maksuttomasti

Kyseessä on talouspoliittinen trilleri euron kohtalonhetkistä. Rehn pureutuu kriisin syihin ja avaa, miten vaikeat päätökset lopulta tehtiin.

Eurooppa ajautui syvään velka- ja talouskriisiin vuosikymmen sitten. Markkinapaine kohdistui aluksi yksittäisiin maihin mutta laajeni nopeasti ja uhkasi lopulta koko euroalueen ja siten euronkin olemassaoloa.

Olli Rehn toimi kriisivuosina Euroopan unionin talouskomissaarina. Kirjassaan hän pureutuu kriisin syihin ja avaa, miten vaikeat päätökset lopulta tehtiin. Kriisinhallintaa vaikeuttivat yksimielisyyden vaatimus isoissa asioissa ja vakausunionia kannattavan pohjoisen ja yhteisvastuuta ajavan etelän suuret näkemyserot. Jarrumiehille avautui liikaa tilaa. Pankkien ja valtioiden myrkyllinen kytkös murensi rahoituksen vakauden. Korot nousivat, kasvu tukahtui ja työttömyys kasvoi nopeasti.

Eurooppa kuitenkin nousi kuilun partaalta, kun euroalueen talous saatiin vakautettua vuosina 2010-12. Ratkaiseva tekijä oli Euroopan keskuspankin muuttuminen passiivisesta saksalaisperäisestä aktiiviseksi amerikkalaistyyppiseksi keskuspankiksi kesällä 2012. Tämä pelasti euron, ja vuodesta 2013 lähtien euroalue on elpynyt ja työllisyys kohentunut.

Euro ei silti ole valuuttana valmis. Myös taloustieteellä on aihetta itsekritiikkiin, sillä se aliarvioi rahoitusvakauden merkityksen. Edellisen kriisin opit ovat korvaamattomia siinä, miten eurosta tehdään iskunkestävämpi ennen seuraavaa kriisiä tai taantumaa.

Rehnin mukaan euro on yhtä paljon poliittinen kuin taloudellinen projekti, ja siksi euroalueen uudistaminen vaatii selkeää ohjelmaa. Euron tulevaisuus riippuu siitä.

FT Olli Rehn on Suomen Pankin pääjohtaja. Hän toimi Euroopan unionin komissaarina vuosina 2004-2014 vastaten EU:n laajentumisasioista 2004-2009 ja talous- ja raha-asioista 2010-2014, jolloin hän oli myös komission varapuheenjohtaja. Rehn on toiminut myös elinkeinoministerinä, kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä. Rehnin harrastuksiin kuuluvat jalkapallo, lukeminen sekä rock- ja jazzmusiikki.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Olli Rehn

Julkaistu

2019-10-23

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

324 sivua

Tietoa kirjasta Kuilun partaalta

Kuilun partaalta on kutkuttava ja viihdyttävä tieto, joka ei ehdottomasti jätä ketään vaisuksi. Opuksen on kirjoittanut Olli Rehn. Kyseinen tieto pitää sisällään 324 sivua, minkä kanssa iloita useampi hetkinen. Tietenkin ei ole siitä huolimatta tarve tehdä valinta yksistään luettavaan versioon, valittavana on lisäksi 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirja voi olla kätevä konsti kuunnella kirjaa myöskin kun olet matkustamassa ja se saa myös iltalenkistä ainutlaatuisemman. Tämän kirjan sinulle lukee tuntematon. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2019-10-23 julkasijan Docendo toimesta. Äänikirjat sekä e-kirjat tarjoavat kokonaan uuden tavan iloita kirjoista. Äänikirjojen kuunteluun ja elektronisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain puhelimen, johon asennat mielimäsi sovelluksen. Kirjojen kuunteleminen on vaivatonta sovelluksilla, jotka toimivat kiinteällä kuukausihinnalla. Monet ohjelmista antaa lisäksi veloituksettoman kokeilujakson, siten kykenet vapaasti tutkia palvelua ilman maksuja*.